Drugi zaporedni minimalni poraz

Nova Gorica, 30.10.2015

NK Krško : ND Gorica 1:0

ND Gorica se po bledi igri iz Krškega vrača s porazom.

V moštvo so se vrnili Blessing Eleke, Amel Džuzdanović in Alen Jogan, toda tokrat Novogoričanom ni uspevalo nič.

Zaradi poškodbe je manjkal Marshal Johnson, zaradi kartonov pa Matija Širok.

Prvo priložnost so v 10. minuti imeli Krčani, ko je strel Davida Poljanca izjemno zaustavil Grega Sorčan. Edini zadetek na srečanju je padel v 17. minuti. Nekdanji član Gorice Luka Volarič je podal, Luka Štefanac pa v skoku poskrbel za veselje na tribunah.

Pričakovali smo gostujoči odgovor, ki ga ni bilo. Do konca polčasa sta nenevarno streljala Blessing Eleke in Goran Cvijanović iz prostega udarca. Medtem je Grega Sorčan ubranil tudi strel Luke Žinka.

V nadaljevanju sprva dve menjavi v taboru belo-modrih. Matijo Bobna je zamenjal Matija Škarabot, Sandija Arčona pa Jaka Kolenc. Igra je bila za odtenek boljša, priložnosti pa ni bilo veliko.

Tako je za Gorico v 69. minuti poskusil Miran Burgič, kmalu zatem pa še Blessing Eleke.

V zaključnih minutah so zapretili Goran Cvijanovič, Miran Burgič in Alen Jogan.

Ostalo je pri minimalni prednosti domačih. Novogoričani pa tokrat očitno niso imeli svojega dne. Po Domžalah so drugič zapored klonili z 0:1.

Ne glede na vse, še vedno smo tik pod vrhom!

Sedaj nas čaka vedno vroč primorski derbi. Gremo, Gorica!

 

NK KRŠKO – ND GORICA 1:0 (1:0)

Strelec: Štefanac 17.

NK Krka: Zalokar, Sikošek, Petric, Drnovšek, Jakolić, Žinko, Štefanac, Jurečič, Pavič, Volarič (od 85. Blažinčič), Poljanec (od 76. Petranić).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Jogan, Boben (od 46. Škarabot), Cvijanović, Humar (od 82. Martinović), Džuzdanović, Arčon (od 62. Kolenc), Burgič, Eleke.