SPOROČILO SLOVENSKEMU NOGOMETU

Nova Gorica, 10.11.2015

 

Spoštovani!

V Nogometnem društvu Gorica zagovarjamo politiko, da uspešno in konstruktivno delovanje omogoča le maksimalna odgovornost vsakega posameznika, kar posledično vodi v medsebojno spoštovanje in dodano vrednost k celoti. Kot predsednik in kot človek, ki v življenju deluje s čisto vestjo, želim poudariti, da to ni le recept za osvojene tri točke, temveč smernica za življenje – za marsikoga sicer malce iluzorno, ampak žal tudi prezapleteno za razumeti.

Stopnjevanje sodniškega polemiziranja je na žalost tudi v Novi Gorici, na zadnji prvenstveni nogometni tekmi proti gostom iz Kopra (08.11.2015), preseglo meje dobrega okusa, ko se ljudje enostavno nismo uspeli načuditi zmedi sodniških odločitev ter glavnemu vprašanju, ki je sledilo – kdo tu sploh odloča oziroma kdo bo za to nosil breme odgovornosti? Sam kot predsednik društva odgovorov na taka vprašanja ne želim in niti ne bom iskal. Moja odgovornost v nastali situaciji je le, da zagovarjam čista dejstva, ki jih Nogometno društvo Gorica reprezentira v odnosu do ljudi, ki tako ali drugače vlagajo v novogoriško in posledično slovensko nogometno prihodnost. Živimo v času, ko se ničesar več ne da skriti in zaradi tega je debata o neregularno razveljavljenem zadetku in ostalih podobnih situacijah praktično nesmiselna, saj je vse vsem kristalno jasno. V tem trenutku želim predvsem opozoriti na čustva ljudi, ki se počutijo izigrane. To ni sinonim za športno razočaranje, ki ga nekateri radi (pre)hitro zamenjajo z izrazom na obrazu naših nogometašev, viden širom Slovenije po zadnjem sodnikovem žvižgu v nedeljo. Na podlagi tega dejstva v Nogometnem društvu Gorica brezkompromisno zahtevamo samo eno – odgovoren in enakopraven odnos do novogoriških igralcev, trenerjev in vseh ostalih, ki vsakodnevno vlagajo v to, da Slovenija še vedno lahko uživa v čistem in atraktivnem goriškem nogometu.

Odgovornost do vseh igralcev na najvišji nogometni ravni v Sloveniji mora v vsakem trenutku zagovarjati dejstvo, da ne obstaja šibkost posameznika, ki bi lahko spreminjala osnovna pravila igre na samem igrišču.

S spoštovanjem.

 

ND Gorica

Hari Arčon, predsednik, l.r.