Pred gostovanjem v Ljudskem vrtu

Nova Gorica, 24.11.2015

18. krog Prve lige TS

Ekipo belo-modrih v sredo ob 17.30 čaka pomembno gostovanje. Za nove točke se bodo pomerili z državnimi prvaki iz Maribora. Srečanje bo v Ljudskem vrtu.

ND Gorica je minimalno izgubila zadnje tri tekme (zadnjo tudi ob hudih sodniških napakah), Maribor pa je v soboto odigral derbi z Olimpijo in remiziral z 2:2.

Kot smo že poročali, je vzdušje v taboru Gorice nabrušeno. Tudi zavoljo dejstva, da belo-modrim Štajercev ni uspelo premagati že na 18. zaporednih tekmah. Zadnji uspeh sega v marec 2011, ko je Gorica v Ljudskem vrtu slavila z 2:1. Na letošnji prvi tekmi so v Športnem parku slavili vijolični s 4:1, čeprav Novogoričani niso igrali slabo.

Sicer velja Maribor za sila neugodnega nasprotnika. Na premierni tekmi v 1. SNL leta 1991 je Gorica slavila za zeleno mizo s 3:0, naslednjo zmago pa z 1:0 zabeležila šele maja 1995. Gorica je v Prvi ligi prvič v Ljudskem vrtu zmago zabeležila šele novembra 2000.

Ne glede na vse, je motiv velik. Pričakujemo lahko dopadljivo predstavo, še posebej v luči dejstva, da je trener Miran Srebrnič že povedal, da strategije igre ne bo spreminjal, čeprav napadalno usmeritev pogosto plačujemo s preveč prejetimi goli.

Dajmo Gorica, pogumno naprej!