U-15 z zmago zaključili jesenski del prvenstva

Nova Gorica, 27.11.2015

Za mladince in kadete še ni konec - v nedeljo gostujejo pri Rudarju

MLADINCI

V preteklem 17. krogu mladinske prve lige je ND Gorica v Športnem parku s 3:0 odpravila kranjsko moštvo NOGA Triglav.

Belo-modri so začeli odlično, saj je Ambrož Klančič že v peti minuti dosegel prvi gol na tekmi. Domači so v prvem delu igre prejeli tudi dva rumena kartona (Marinič, Kavčič).

V nadaljevanju še dva gola v gostujoči mreži. V 68. minuti je zadel Leon Marinič, v 92. pa je končni izid postavil Rok Bužinel.

To je bila sedma prvenstvena zmaga Gorice.

Naslednja tekma:

18. krog, nedelja 29.11. ob 13.30, Velenje – NK Rudar : ND Gorica  

 

KADETI

Kadeti so na domačem igrišču proti Kranjčanom klonili kar z 1:5. V prvem polčasu sta za goste zadela Lenič v 7. in Hasanaj v 25. minuti.

Že na začetku drugega dela igre znova dva hladna tuša za Goričane. V 44. minuti je Rogelj povišal na 0:3, v 51. pa je Eržen zadel za 0:4.

Domačini so v želji po preobratu izvedli kar štiri zamenjave, a se jim to ni obrestovalo. Na 0:5 je v 77. minuti povišal Kryeziu, že v naslednjem napadu pa je za Gorico častni zadetek dosegel Žiga Bizjak.

Pri domačih je porumenel Matic Kerševan.

Naslednja tekma:

18. krog, nedelja 29.11. ob 11.30, Velenje – NK Rudar : ND Gorica

 

EKIPA U-15

V ligi U-15 zahod pa so se Novogoričani v okviru 15. kroga Triglavu zoperstavili v Kranju na umetni travi. Belo-modri so slavili s 3:0.

Začetek tekme je bil več kot odličen. Gostujoči napadalec Luka Bilić je že v 4. minuti zadel za vodstvo. Belo-modri so imeli več od igre.

Krona dobri predstavi je bil gol za 2:0. V 23. minuti ga je zabil Mark Brešan.

V nadaljevanju takoj nov gol gostov. Mirko Mutavčić je že v drugi minuti drugega polčasa dosegel zadetek za končnih 0:3. Na začetku drugega dela so belo-modri prejeli tudi edini rumeni karton, ki ga je dobil prvi strelec Bilić.  

To je bila tudi zadnja jesenska tekma za selekcijo U-15. Prvenstvo se nadaljuje 12. marca 2016.

ND Gorica je po 15 tekmah na 6. mestu med 14 ekipami. Novogoričani so zbrali 22 točk.

Najboljši strelec moštva je Mark Brešan (6 golov). Sledita mu Mirko Mutavčić in Blaž Košuta (3 goli).

Osem nogometašev je odigralo vseh 15 tekem. To so: Svit Teodor Benedetič, Mark Brešan, Timotej Fornazarič, Aldin Karabegović, Blaž Košuta, Žiga Peršič, Aljaž Štrukelj in Gašper Torkar.