1:0! Eleke! Blessing Eleke! Enajsta prvenstvena zmaga!

Nova Gorica, 02.12.2015

ND Gorica : NK Rudar 1:0

ND Gorica je dosegla enajsto prvenstveno zmago! Na zadnji domači tekmi letos so belo-modri z golom Blessinga Elekeja v 86. minuti premagali Rudar Velenje. Grega Sorčan še drugič zapored ostal nepremagan!

V Športnem parku smo ob neobičajni uri videli trdo srečanje z malo streli. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma s pobudo na domači strani.

Prva strela smo videli šele po dvajsetih minutah igre. Poskušala sta Sandi Arčon in Marshal Mfon Johnson.

Najlepšo priložnost v prvem delu je Gorica imela v 37. minuti. Amel Džuzdanović je odlično prodrl v sredino in izjemno podal v prazen prostor, kjer si je Eleke priboril dvoboj ena na ena z gostujočim vratarjem, a je mladi Nigerijec zgrešil. Res izjemna akcija in priložnost.

Džuzdanović je moral še pred koncem polčasa zaradi poškodbe z igrišča. Zamenjal ga je Dino Martinović.

V nadaljevanju nekoliko bolj odprta tekma. Tudi Rudar je imel nekaj strelov, ki pa jih je Grega Sorčan ukrotil. Za Gorico sta streljala Eleke in Miran Burgič.

Odločitev je padla v 86. minuti. Hitro akcijo ekipe je z zaključno podajo nadaljeval Dino Martinović, v svojem slogu pa je Blessing Eleke zabil 12. sezonski gol!

Do konca tekme velja omeniti še en nevaren prodor Elekeja ter lepo priložnost Martinovića, ki jo je gostujoči vratar ubranil.

Vsekakor čestitke fantom za bojevito igro in nepopustljivost do konca srečanja.  

Prvenstvo postaja zanimivo. Gorica sedaj gostuje v Novem mestu in v Celju. Potem pa na zimski odmor.

 

ND GORICA – NK RUDAR 1:0 (0:0)

Strelec: Blessing Eleke 86.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 71. Nunić), Arčon (od 65. Kotnik), Eleke, Cvijanović, Kavčič, Džuzdanović (od 45. Martinović), Mevlja, Johnson.

NK Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Črnčič (od 62. Krcić), S. Babić, Kocić, Bolha (od 80. Tolimir), Ihbeisheh, Knezović, Eterović (od 66. Prašnikar), M. Babić.

Rumeni kartoni: Mevlja, Johnson, Celcer; M. Babić, S. Babić.