Pred nami nedeljsko gostovanje na Dolenjskem

Nova Gorica, 05.12.2015

NK Krka : ND Gorica (na Siol TV in tvin.si)

V nedeljo ob 13. uri bodo belo-modri v Novem mestu odigrali predzadnjo tekmo letos. Prenos dvoboja s Krko bo na Siol TV in na tvin.si.

ND Gorica se v dolenjsko prestolnico odpravlja po dveh izjemnih zmagah, nad Olimpijo ter Rudarjem. Ekipa trenerja Miran Srebrniča je odigrala popolni tekmi, dvakrat začela z isto postavo, ki pa bo tokrat drugačna.

Ekipa bo zaigrala brez Amela Džuzdanovića, motorja belo-modre zasedbe. Ta si je proti Rudarju poškodoval koleno in bo predvidoma odsoten tri mesece.

Po vsej verjetnosti ne bo tudi napadalca Mirana Burgiča, že prej pa je bilo znano, da je branilec Miha Gregorič že zaključil z letošnjimi aktivnostmi.

Kljub hendikepu v ofenzivnem delu ekipe, spremembe igralnega sistema ne pričakujemo. Šef stroke je že pred časom jasno dejal, da bo vztrajal z igro z dvema napadalcema in napadalno postavitvijo moštva.

Kaznovanih igralcev ni, trener Srebrnič pa je za Primorske novice pred srečanjem ocenil: ''Zmage nad Krko v zadnjem obdobju ne pomenijo veliko. Pot do točk je bila v Novem mestu vedno zahtevna. Imamo kakovost. Poskušali jo bomo nadgraditi z zrelo predstavo iz zadnjih dveh tekem.'' Trenerski štab je resnično lahko zadovoljen z odzivom ekipe po nič kaj bleščečih prejšnjih preizkušnjah.

Gorica je letos v Novem mestu že zmagala. V 3. krogu je bilo 2:1. Za belo-modre sta zadela poškodovani Džuzdanović ter Matija Širok, ki je bil na zadnjih dveh tekmah kapetan moštva.

Lani je imela Gorica po 20. krogih 5 zmag in 18 točk, letos ima 11 zmag in 34 točk.  

DRŽIMO PESTI ZA 12. SEZONSKO ZMAGO!