Vpogled v mladinsko šolo

Nova Gorica, 14.09.2015

Gostovanje v Beli krajini: mladinci z zmago, kadeti z ničlo

Tako mladinska kot kadetska ekipa ND Gorice sta v nedeljo gostovali v Beli krajini. Nasprotnik obeh moštev je bila NK Krka iz Novega mesta, ki je tokrat svoje tekme v mlajših kategorijah igrala v Podzemlju med Metliko in Črnomljem.

MLADINCI

Mladinci so slavili z 2:0, potrem ko so oba zadetka dosegli v drugem polčasu. Prvi je minil brez golov s precej enakovredno predstavo z obeh strani.

V nadaljevanju pa so belo-modri pokazali več želje in bojevitosti. Prvi zadetek so dosegli v 54. minuti. Uspešen je bil Jaša Leban Rijavec. Sledil je rumeni karton Matije Kavčiča in v zaključku dvoboja še drugi gol za goste. V polno je meril Adrian Rrahmani.

Gorica je tako srečanje mirno pripeljala do konca. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili trije novi nogometaši. Strelec drugega gola Rrahmani si je prislužil tudi rumeni karton.

 

KADETI

Kadeti so v Podzemlju doživeli poraz z 1:0. Po prvem delu igre ni kazalo na takšen razplet, saj so bili gostje čvrsti v dvobojih in domačim niso dovolili, da bi jih resneje ogrozili.

Toda ključen trenutek se je pripetil v 71. miniti. Tedaj je Aljaž Pavlin premagal novogoriškega vratarja Kristiana Petrovčiča, kar je bil hladen tuš za goste, po katerem se niso več pobrali.

Ekipi Gorice je v nadaljevanju zmanjkalo tudi bojevitosti. Ekipa si ni priigrala niti enega rumenega kartona, trener pa je posegel po le eni zamenjavi.