ND Gorica uspešen jesenski del zaključila z remijem

Nova Gorica, 12.12.2015

NK Celje : ND Gorica 2:2

V zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva je ND Gorica brez nekaterih nosilcev igre dvakrat uspela izničiti zaostanek in na koncu osvojila točko v Celju (2:2). Zadela sta Matija Širok in Alen Jogan.

V ekipi poleg poškodovanih in kaznovanih ni bilo niti prvega strelca Blessinga Elekeja. Zato pa je debi v Prvi ligi doživel mladi Leon Marinič, ki je igral od 56. minute.

Prvi je poskusil Goran Cvijanović, a brez uspeha. Že v uvodu gol pa za Celje, ko je bil uspešen Ivan Firer. Goriški odgovor je bil medel, saj si belo-modri niso uspeli pripraviti priložnosti.

Nekje na polovici polčasa sta streljala Dino Martinović in Miran Burgič. Poskusil je tudi Jan Humar.

V nadaljevanju je Gorica pokazala karakter. Matija Širok je že v tretji minuti nadaljevanja izkoristil napako domače obrambe in izenačil. To je njegov tretji letošnji gol. Novogoričani so imeli več od igre.

Toda nazaj so zadeli domači, in ponovno je bil uspešen Firer. Tekla je 67. minuta, še pred tem pa je za Gorico streljal Dino Martinović.

V 75. minuti izenačenje v režiji Alena Jogana. Goričani se tako po vnovičnem domačem vodstvu niso predali in so iskali točko. Jogan je zadel po podaji s kota. To je njegov drugi sezonski gol.

Gorica je bila blizu tudi tretjemu golu, saj so do konca polčasa streljali Nejc Mevlja, Miran Burgič in tudi debitant Leon Marinič, ki je na dresu nosil številko 30.

ND Gorica je tako s točko zaključila uspešen jesenski del prvenstva!

Hvala za vso podporo. Zdaj je čas za analize, komentarje in zimski počitek. Vse aktualno dogajanje kluba pa lahko spremljate na tej spletni strani.

 

NK CELJE - ND GORICA 2:2 (1:0)

Strelci: Firer 13., 67.; Širok 48., Jogan 75.

Celje: Kotnik, Vidmajer, Klapan, Sunny, Osman Ali , Travner, Vrhovec, Firer, Klemenčič, Spremo (82./Đurković), De Sousa .

Gorica: Sorčan, Celcer, Kotnik (46./Škarabot), Širok, Burgić, Cvijanović, Humar, Jogan, Mevlja, Nunić (56./Marinič), Martinović (89./Kolenc).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)