Matija Širok odhaja na Poljsko, v klub Jagiellonia Bialystok

Nova Gorica, 11.01.2016

Bočni branilec je za ND Gorica nastopal sedem sezon

Sirok.jpgND Gorica dokončno sporoča, da se njen dosedanji igralec Matija Širok seli na Poljsko.

V ponedeljkovem večeru je sklenil pogodbo s prvoligaškim klubom Jagiellonia Bialystok SSA.

Matija je podpisal za 1,5 leta z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Ekipa iz vzhodnopoljskega mesta Bialystok, ki ima približno 300 tisoč prebivalcev, je trenutno na osmem mestu v poljski Ekstraklasi. Preteklo sezono so zaključili na tretjem mestu.

Širok je tretji nekdanji nogometaš ND Gorice, ki bo igral na Poljskem. Saša Aleksander Živec je član vodilnega moštva prve lige Piast Gliwice, Dejan Žigon pa nastopa za drugoligaša Olimpia iz Grudziadza.

sirok.jpgMatija Širok se od goriškega nogometa poslavlja takole: ''Želim biti korekten, a hkrati iskren in se zahvaliti čisto vsakemu, ki je tako ali drugače vplival na moj športni razvoj. V tem trenutku, ko je pogodba podpisana, sem se najprej potolkel po prsih. Vztrajal sem tudi, ko je bilo nevzdržno in danes se, med drugim tudi z diplomo v žepu, odpravljam na tuje. Predsedniku Hariju Arčonu namenjam lepo besedo predvsem zato, ker je v Nogometno društvo Gorica vnesel novo upanje, katerega si okolje in seveda vsi fantje, ki oblečejo goriški dres tudi zaslužijo.''

Desni bočni branilec je za ND Gorico igral sedem sezon in zabeležil 169 prvoligaških nastopov ter dosegel osem golov, dva pomembna tudi v tem prvenstvu. 

ND Gorica Matiji izreka iskreno zahvalo za pomemben prispevek pri razvoju goriškega nogometa. Ob tem mu v novem okolju želi čim več uspehov.

Hvala, Matija in srečno!

 

ND Gorica - vse pravice pridržane!