Velika točka! Po zaostanku in igralcu manj.

Nova Gorica, 27.02.2016

Zadela sta Amarachi Osuji in Marko Nunič!

V prvi pomladni tekmi je ND Gorica po zaostanku in igralcu manj s pogumno igro prišla do točke proti Zavrču (2:2).   

V deževnem vremenu so po uvodnih izenačenih trenutkih domači v 20. minuti izpeljali lepo akcijo. Matija Škarabot in Miran Burgič sta se izkazala v vlogo asistenta, mladi Nigerijec Amarachi Osuji pa je zadel za 1:0.

Še pred zadetkom se je z obrambo izkazal domači vratar Grega Sorčan, ki pa izenačenja ni mogel preprečiti. Le dve minuti po domačem vodstvu so namreč Zavrčani prek Veljka Batrovića izid poravnali.

Po tem golu je za Gorico mimo vrat streljal zelo aktivni Osuji, a je na drugi strani po roki Mirana Burgiča Zavrč prišel do drugega zadetka. Z bele točke je bil zanesljiv Batrovič.

Do konca polčasa velja omeniti še 43. minuto, ko je Uroš Celcer dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča. Na tribuno se je zaradi nestrinjanja z odločitvami na zelenici preselil tudi domači strateg Miran Srebrnič.

Gorica je tako v drugi polčas krenila številčno oslabljena. Belo-modri so sicer poskušali, a jim na razmočenem terenu ter ob zelo organizirani gostujoči vrsti ni uspevalo kaj prida. Beležimo strela Škarabora ter Osujija.

Sredi polčasa pa dve domači menjavi. Vstopila sta Marko Nunič ter premierno tudi Rifet Kapić, 20 letni igralec iz Bosne in Hercegovine, ki je se belo-modrih priključil v zimskem prestopnem rok. Več o njegove statutu bomo poročali v prihodnjih dneh.

Marko Nunič je bil pri prvem strelu še nenatančen, a v 77. minuti po podaji s kota zadel za 2:2. V zaključku srečanja so dvakrat streljali gostje, vendar je bil Sorčan na mestu.

Po vsem videnem velja igralce pohvaliti za bojevitost in vztrajnost. Tokrat so s srčnostjo priborili točko!

GREMO, GORICA!