Vpogled v mladinsko šolo

Nova Gorica, 08.12.2015

V Celju neuspešni nastopi Gorice

MLADINCI

Mladinci Gorice so na gostovanju v Celju, na stadionu Olimp, pri ekipi VOC Celje doživeli minimalni poraz z 0:1. V precej enakovredni predstavi so belo-modri sicer poskušali, a jih je z zadetkom v 42. minuti presenetil Emil Žgajner.

Kot se je pozneje izkazalo, je bil to edini zadetek na srečanju. Belo-modri so v nadaljevanju še bolj pritisnili, a se jim ni obrestovalo.

Rumeni karton si je nekje na sredini drugega polčasa pri gostih prislužil reprezentančni igralec Rok Bužinel.

Novogoričani so v Celje odpotovali oslabljeni, saj so imeli samo štiri rezervne igralce, nihče od njih pa ni vstopil v igro.

 

KADETI

Proti istemu nasprotniku so se dve uri pred tem pomerili kadeti. Tudi oni so bili neuspešni, saj so klonili z 0:2.

Domači so povedli že na začetku tekme, ko je v 9. minuti zadel Drobinc. Gostje so nato krenili bolj odločno, a si gola niso priigrali. Sredi polčasa je porumenel Petja Majcen.

V nadaljevanju pogumen odpor Novogoričanov, ki pa so ostali brez izenačenja. V 57. minuti so Celjani zadeli še drugič. Uspešen je bil Putnat. Domačini so tempo igre držali tudi s pomočjo petih menjav, na drugi strani pa se Gorici dve menjavi nista obrestovali.

Do konca srečanja beležimo še rumeni karton Danija Peršeta. Tako se je končalo z 2:0. Gorica je celjski stadion Olimp zapustila sklonjenih glav.