Prva pomladna zmaga, 35. gol Mirana Burgiča za Gorico

Nova Gorica, 12.03.2016

ND Gorica : NK Krško 1:0

ND Gorica je v Športnem parku dosegla prvo pomladno zmago. Belo-modri v 2016 še niso izgubili! Tokrat so z 1:0 premagali Krško. Mož odločitve je bil sredi drugega polčasa Miran Burgič, ki je zaključil požrtvovalno akcijo celega napada.

Belo-modri so zaigrali brez bolnih Matije Škarabota, Amarachija Osuija ter Tineta Kavčiča.

V prvem polčasu sicer nekoliko več priložnosti za goste, ki so poskusili prek Urbanča ter Luke Volariča (nekdanji član Gorice) in Luke Žinka. Izkazal se je tudi domači vratar Grega Sorčan.

Za domače je v 19. minuti preslabo sprožil Miran Burgič. Domači napadalec je bil v glavni vlogi tudi malce zatem, ko je sam prodrl pred gostujoča vrata, kjer ga je branilec podrl, a sodnik je le odmahnil z roko. Zares sporna situacija in dvomljiva odločitev.

Pred odhodom na odmor se je v lepi priložnosti znašel Sandi Arčon, a je bil strel nezadosten na vodstvo.

V nadaljevanju sprva nepovezana igra z obeh strani. Burgič je imel še pred zadetkom zelo lep položaj z leve strani, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Gol pa je padel po vztrajnosti Tilna Nagodeta, ki je ukradel žogo, zaposlil Miho Gregoriča, ta pa strelca Mirana Burgiča. To je njegov peti sezonski gol in skupno 35. prvenstveni v dresu Gorice! Čestitamo!

Zatem je imel prvi strel Andrej Kotnik, kmalu pa novo priložnost Sandi Arčon. V zaključku tekme pa so bili dvakrat nevarni gostje. Odlično se je izkazal vratar Sorčan. Za Gorico je po lepi akciji kot zadnji poskusil Marshal Johnson.

ND Gorici je tako uspela prva pomladna zmaga. Belo-modri čvrsto držijo četrto mesto in so le dve točki za tretjim. V petek gostujejo na Bonifiki.

 

ND Gorica : NK Krško 1:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Beton (Cerklje).

Strelec: 1:0 Burgič (65.).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Burgič, Arčon, Humar (od 61. Kapić), Jogan, Mevlja, Martinović (od 60. Kotnik), Johnson, Nagode (od 76. Kolenc).

NK Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Sikošek, Urbanč, Gregov, Čeh, Pušaver, Žinko (od 77. Špiler), Đurković (od 70. Kramarič), Hotić (od 79. Jurečič).

Rumeni kartoni: Jogan, Arčon, Johnson; Čeh.