Kakšna škoda! V zadnjem napadu ob zmago!

Nova Gorica, 18.03.2016

ND Gorica z dobro igro osvojila točko na Bonifiki (1:1)

KP_GO_nasl_1.jpgND Gorica je v 73. primorskem derbiju na Bonifiki vse do 94. minute držala zmago v žepu, a je takrat Koper izenačil. Kakšna škoda za dve izgubljeni točki!

Novogoričani so bili že v prvem delu igre bližje zadetku. Tako je v 13. minuti zapretil Andrej Kotnik. Vratar je žogo ubranil.

Sledila je igra na sredini igrišča. Naslednjo priložnost beležimo v 23. minuti, ko je streljal Rifet Kapić, v 30. minuti pa je Matija Škarabot le za las ostal brez gola. Isti nogometaš je tik pred odhodom na odmor po domiselni kombinaciji poskusil z glavo.

Domači so edino priložnost imeli v 45. minuti. Novogoriški vratar Grega Sorčan je zanesljivo ujel strel Lea Štulca.

V nadaljevanje so gostje krenili brez zamenjav. Igra je tekla solidno. Prvi je zapretil mladi napadalec Tilen Nagode, ki je po izjemnem prodoru Mirana Burgiča streljal z glavo.

V 53. minuti sprva strel Andreja Kotnika, odbito žogo pa je s strani v mrežo pospravil Miha Gregorič. Zanj je to prvi letošnji zadetek. 0:1! Veliko veselje tudi Terror boysev!

Zatem so nekaj več akcij izpeljali domači, varovanci Mirana Srebrniča pa so stavili na hitre protinapade. Do strela je proti koncu tekme prišel Amarachi Osuji.

V zadnjih sekundah tekme pa nesrečni zadetek v mreži Gorice. Po odbitkih v kazenskem prostoru je za Koper zadel Jurina.

Belo-modri so bili zelo blizu trem točkam, a tudi ena pomeni, da še naprej držimo stik z vrhom.

Sledi dvotedenski premor pred dvema derbijema v Športnem parku: prihajata Maribor in Olimpija. Navijači, pripravite se!

GREMO, GORICA!

 

FC Luka Koper : ND Gorica 1:1 (0:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Kajtazović (Kranj), Praprotnik (Ljubljana), Prelog (Preddvor).

Strelca: 0:1 Gregorič (53.), 1:1 Jurina (90.+4).

Luka Koper: Tomić, Datković, Biljan, Belima Rodriguez (od 60. Cisse), Štulac, Valencia, Lokaj (od 70. Štromajer), Memolla, Horvat, Batur (od 66. Posavac), Jurina.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (od 82. Osuji), Gregorič, Kotnik, Kapić, Burgić (od 90. Nunič), Kolenc, Jogan, Mevlja, Nagode.

Rumeni kartoni: Biljan, Jurina, Batur; Celcer, Burgić, Kapić.