Andrej Kotnik s prvencem popeljal Gorico do točke

Nova Gorica, 06.04.2016

ND Gorica : NK Olimpija Ljubljana 1:1

Hrabra igra do zadnjih minut se je obrestovala. ND Gorica je v Športnem parku remizirala z Olimpijo 1:1. Gol za belo-modre je dosegel Andrej Kotnik. Zanj je to prvi zadetek v Prvi ligi.

Tekma je minila v izenačenem boju, v katerem je zdaj ena zdaj druga ekipa imela nekaj pobude. V začetku beležimo dva poskusa gostov, nakar je za domače prvič streljal Andrej Kotnik.

Za belo-modre je streljal tudi Nejc Mevlja. V 39. minuti pa so gostje prišli do prednosti. Matija Škarabot je storil prekršek v kazenskem prostoru, sodnik Damir Skomina je nenavadno dolgo premišljeval, a vendarle pokazal na kazenski strel. Rok Kronaveter je zadel z bele točke.

V nadaljevanju sprva poskus Olimpijinega igralca Mihe Zajca (sicer doma iz Šempetra pri Gorici), za Gorico pa sta poskusila razigrani Kotnik ter tudi Jaka Kolenc. Streljal je tudi Matija Škarabot, ki je v 70. minuti iz ugodnega položaja sprožil čez vrata.  

Potem pa smo doživeli 80. minuto. Andrej Kotnik je z natančnim udarcem z razdalje poskrbel za veselje dobro zapolnjenih tribun Športnega parka. 1:1!

Le nekaj minut pred tem je v dresu Olimpije na igrišče prišel nekdanji član Gorice Blessing Eleke. Pri domačih so kot rezerve vstopili Marko Nunič, Rifet Kapić ter Dino Martinović.

Zaključek srečanja je bil razburljiv. Več strelov so imeli gostje, Novogoričani so poskusili prek Uroša Celcerja. Tako se je končalo brez zmagovalca!

Velika točka Gorice! Tretje mesto je še vedno na dosegu! Bravo, fantje!

 

ND GORICA – NK OLIMPIJA 1:1 (0:1)

Strelca: Kotnik 80.; Kronaveter 40./11-m

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (78./Martinovič), Gregorič, Kotnik, Burgić, Kolenc, Kavčič, Humar (64./Kapič), Mevlja, Nagode (58./Nunič).

NK Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter, Matić (85./Mimoun), Radović, Alves (71./Bajrić), Fink, Kapun (76./Eleke), Čale, Mitrović.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)