Minimalen poraz v Velenju

Nova Gorica, 09.04.2016

NK Rudar : ND Gorica 1:0

Novogoričani se s težavnega gostovanja v Velenju vračajo s porazom. Tam so klonili drugič letos. Edini zadetek na srečanju so domači dosegli v 41. minuti, ko je s pravim evrogolom za zmago zadel Senad Jahić.

Nekaj ekskluzivnih fotografij si lahko ogledate na Uradni facebook strani ND Gorica.

Gorica je zaigrala brez poškodovanega Alena Jogana in kaznovanega Dina Martinovića.

Srečanje je minilo v izenačenem tonu z redkimi priložnostmi. Tako je že v uvodu za goste nevarno zapretil Amarachi Osuji. Domači so prvič streljali šele po četrt ure igre.

Od 35. do 40. minute pa trije ključni poskusi belo-modrih, ki niso uspeli zadeti. Sprva je domači vratar Radan dobro zaustavil Andreja Kotnika, nato še Nejca Mevljo. Kmalu zatem je Sandi Arčon sprožil čez vrata.

Po načelu kdor ne da, dobi, je Rudar prek Senada Jahića že v 41. minuti v pravo bombo z velike razdalje premagal vratarja Grego Sorčana.  

V drugem delu več želje pri gostih, domači so bili precej pasivni. Gorica je poskušala predvsem z globinskimi žogami najti Mirana Burgiča. Toda žal belo-modri niso uspeli zadeti.

Igro sta osvežila Rifet Kapić in Marko Nunič. Ta je imel poleg Burgiča lep poskus, vendar brez rezultata. Zadnji je nekaj minut pred koncem zapretil Kotnik.

Kljub porazu, soliden vtis Gorice, ki bo nove točke iskala v soboto doma proti Krki.

GREMO, GORICA!

 

NK Rudar – ND Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Vukan (Gornja Radgona).

Strelec: 1:0 Jahić (41.).

NK Rudar: Radan, Ihbeisheh, Bolha, Džinić, Jahić, Tolimir, Pišek, Trifković (od 90. Grgić), Črnčič, Babić (od 77. Lotrič), Eterović (od 80. Prašnikar).

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Mevlja, Celcer, Osuji (pod 57. Kapić), Kolenc, Johnson (od 81. Nagode), Arčon (od 66. Nunič), Kotnik, Burgić.

Rumeni kartoni: Jahić, Prašnikar, Črnčič; Burgić.