Vpogled v nogometno šolo

Nova Gorica, 20.04.2016

Poraz mladincev, remi kadetov, visoka zmaga za U-15

V prvi mladinski in kadetski ligi sta bila pretekli konec tedna na sporedu tekmi 24. kroga.

MLADINCI

Obe selekciji sta gostovali v Kidričevem, pri vrstnikih iz NK Aluminij. Mladinci so se domov vrnili s porazom 1:4. Ob polčasu je kazalo povsem drugače. Gorica je nadzirala igro in v 29. minuti prišla do prednosti. Po gostujočem napadu je pred svojim golom nespretno posredoval domači branilec Tilen Ahec in gostje so vodili.

Toda v drugem polčasu smo videli povsem drugačno sliko. Aluminij je že v drugi minuti po prihodu iz slačilnih izenačil. Uspešen je bil Bohak. Domači nogometaš Ploj je kmalu zatem Aluminiju zagotovil prednost.

Goričani niso imeli odgovora. Kljub poskusom, se jim izenačenje ni posrečilo. Na nasprotni strani pa so domači dosegli še dva zadetka. Oba sta padla v končnici tekme, ko sta bila uspešna Krivec in Medved.

Pri Gorici sta v drugem delu vstopila Adrian Rrahmani in Luka Mutavčić, rumena kartona pa sta prejela Matija Kavčič in Jakob Kodermac. Gorica je na devetem mestu.

Naslednja tekma

Nedelja, 24. aprila ob 17.00, Veržej – NK Farmtech Veržej : ND Gorica

 

KADETI

Kadeti so bili na gostovanju v Kidričevem bolj uspešni in so se v Novo Gorico vrnili s točko (0:0).

Domači, ki imajo pred Gorico kar 28 točk naskoka, so sicer zaigrali bolj ostro in prejeli tudi dva rumena kartona.

Gostje so odigrali taktično zelo dobro in si proti močnejšemu nasprotniku priborili pomembno točko. Pri gostih sta v drugem delu tekme priložnost za igro dobila tudi Matic Terčon in Matic Kerševan.

Naslednja tekma

Nedelja, 24. aprila ob 15.00, Veržej – NK Farmtech Veržej : ND Gorica

 

EKIPA U-15

V torek, 19. aprila je ekipa ND Gorice U-15 na domačem igrišču dosegla pomemben uspeh. Belo-modri so s 4:0 ugnali moštvo NOGA Britof.

Domači so vse zadetke dosegli že v prvem polčasu. V 7. minuti je mrežo Gorenjcev načel Mirko Mutavčić. Pet minut pozneje je zadel Aldin Karabegović.

V 20. minuti je na 3:0 povišal Svit Teodor Benedetič, končni izid srečanja pa je v 30. minuti postavil Blaž Košuta.

V nadaljevanju je domači trener priložnost za igro ponudil kar petim novim nogometašem. Gorica je dvoboj zaključila brez kaznovanega igralca, medtem ko so gostje prejeli en rumeni karton.

Naslednjo tekmo belo-modri igrajo 8. maja, ko v Novi Gorici gostujejo sosednje Bilje.