1. mednarodni turnir U-13 v celoti uspel! Zmaga za Udinese, Gorica tretja!

Nova Gorica, 26.04.2016

Zahvala desetim sodelujočim ekipam in požrtvovalnim organizatorjem, posebej staršem

Turnir_U-13_1.jpgPrvi mednarodni nogometni turnir za dečke, rojene 2003 je za nami. Končan je čudovit praznik nogometa ob koncu tedna v Športnem parku v Novi Gorici, ki ga ni oviralo niti vreme z rahlim dežjem in nenadno ohladitvijo.

Že v soboto je bil simpatičen turnir, posvečen različnim starostnim kategorijam mlajših dečkov, posvečen tudi našim posebnim gostom iz prijateljskega Niša (Republika Srbija), ki so nam vrnili obisk in stkali še dodatne prijateljske in tovariške vezi. Dečki iz srbskega mesta so bili nameščeni pri naših družinah in vsi so se odlično počutili.

Osrednji dogodek prireditve je bil nedeljski turnir, na katerem je nastopilo deset ekip iz šestih različnih držav, razvrščenih v dve skupini, modri in beli. Že skupinski, kvalifikacijski del, je pokazal, da smo priča kvalitetnemu mednarodnemu turnirju, ki je potekal v športnem in bojevitem duhu.

Turnir_U-13_Gorica.jpgV na papirju močnejši modri skupini smo že na uvodnih tekmah ugotovili, da izrazitih favoritov, kljub zvenečim imenom nekaterih klubov, niti ni. Slovenska kluba iz Ajdovščine in Ljubljane (Interblock) sta odlično parirala nogometnim imenom, kot so Udinese, Rijeka in madžarski Honved. Na koncu le ni bilo presenečenj, v polfinalne boje sta se pričakovano plasirala Udinese in Rijeka.

Turnir_U-13_Udinese_pokal.jpgTudi v beli skupini so bili trdi boji, sežanski Tabor in naša ND Gorica pa toliko močnejša, da sta zasluženo šla v polfinale. Italijanska Union Ripa, Srbski Red Star in avstrijski Rosental so se morali zadovoljiti z mesti, ki so jih vodili v uvrstitveni del.

 

Po premoru, namenjenemu kosilu, se je začel finalni in uvrstitveni del Turnir_U-13_Udinese.jpgprireditve, ki je prinesel dokončno razvrstitev ekip na turnirju.

V prvem polfinalnem srečanju je Udinese z učinkovito igro strl odpor simpatičnih dečkov iz Sežane, v drugem polfinalnem srečanju pa je favorizirana Rijeka po izenačeni igri premagala domačo ND Gorico z minimalnim rezultatom.

Turnir_U-13_veselje_1.jpg

Na uvrstitvenem delu je italijanska Union Ripa premagala Interblock iz Ljubljane, Ajdovščina je bila boljša od Red Stara iz Niša, budimpeštanski Honved iz znane madžarske šole nogometa, poimenovane po Ferencu Puskasu, nogometašu svetovnega slovesa, pa je bil boljši od avstrijskega Rosentala.

Turnir_U-13_2.jpgTako je bilo vse pripravljeno za dokončni obračun, za dokončne uvrstitve na prva štiri mesta. V malem finalu je bila ND Gorica veliko boljša od svojih vrstnikov iz Sežane in osvojila odlično tretje mesto, v velikem finalu pa je bil Udinese tisti, ki je na turnirju še drugič premagal z minimalnim rezultatom hrvaško Rijeko in zasluženo osvojil 1. Mednarodni nogometni turnir za dečke, rojene 2003. 

CELOTNO FOTOGALERIJO SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ! (KLIKNI)

 

Sledila je svečana podelitev priznanj, na kateri so vsi udeleženci zasluženo prejeli medalje, za prva tri mesta pa so bili podeljeni pokali in zlata, srebrna in bronasta odličja. Podelili so tudi priznanje za naj vratarja, dobil ga je vratar zmagovalne ekipe Udineseja, priznanje za naj strelca, dobil ga je odlični in obetavni nogometaš Interblocka Nikola Jovičević in priznanje za naj igralca turnirja, zasluženo, ob pravem dogodku našemu vedno odličnemu Mičotu Majstoroviću.

Priznanja so podelili  podžupan Mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon, neumorni predsednik ND Gorica Hari Arčon in predstavnik ND Gorica Matej Mavrič Rožič. Do zadnjega smo upali na prisotnost častnega pokrovitelja Predsednika Republike Slovenije, ki pa zaradi obveznosti ni mogel priti.

Priznanje si zasluži tudi sodniška organizacija za pomoč pri ustvarjanju Pravilnika Turnirja in za sojenje na vseh tekmah turnirja. Na vsaki tekmi so bili delegirani štirje sodniki, kar je redka izjema na takšnih turnirjih.

1. mednarodni nogometni turnir za dečke, rojene 2003 je tako za nami. Organizacijsko in tekmovalno je zelo uspel, po reakcijah iz ekip udeleženk so bili vsi zadovoljni. Zadovoljni so bili tudi številni gledalci.

Pa še ena podrobnost, naša ND Gorica, ki je dosegla v močni konkurenci odlično tretje mesto, tokrat ni imela navijaške podpore s strani staršev. Vsi, prav vsi, so bili okupirani pri čim boljši izpeljavi turnirja, pri tekmovalnem delu, pri vodenju in oglaševanju, pri pogostitvi, pri srečelovu, pri gastronomski ponudbi, pri spremljanju posameznih ekip. Zaradi tega gre vse velika zahvala.

ZAHVALA ND GORICA (klikni) 

 

1. MEDNARODNI TURNIR U-13 NOVA GORICA

Zmagovalec: Udinese Calcio

Drugo mesto: HNK Rijeka

Tretje mesto: ND Gorica

Četrto mesto: NK Tabor Sežana