Belo-modri se z Zavrča vračajo s točko

Nova Gorica, 29.04.2016

Prvenec Rifeta Kapića za končnih 1:1

Novogoričani se z gostovanja v Zavrču vračajo s točko. Tako so pred petim mestom ohranili lepih osem točk prednosti. Proti Zavrču pa so še naprej neporaženi.

Tako gostitelji kot gostje so tekmo začeli previdno in tudi v rahlem krču. Prvi poskus smo videli šele sredi prvega polčasa, ko so domači dvakrat streljali, a je bil Grega Sorčan na mestu.

V 31. minuti pa je Josip Golubar lepo izkoristil podajo soigralca Matjašiča in tako premagal vratarja Gorice za domačo prednost.

Belo-modri so sicer odgovorili, a precej bojazljivo. Strel Alena Jogana ni našel cilja.

Zato pa smo v drugem delu tekme videli več konkretnosti. Sprva dva poskusa domačih, nakar je v 57. minuti Rifet Kapić imenitno preigraval in tudi lepo zaključi. To je prvi gol obetavnega mladca iz Bosne in Hercegovine v dresu ND Gorice! Bravo, Riki!

Le nekaj trenutkov pozneje bi lahko Miran Burgič poskrbel za popoln preobrat, a je bil domači vratar uspešnejši.

Do konca srečanja izenačena tekma. Pri Zavrču velja omeniti strel Dodleka, pri Gorici pa Dina Martinovića. Ob samem izteku tekme so domači z naviden nenevarnega prostega udarca prek Dodleka zadeli prečko. Tako je ostalo pri 1:1.

Gorica ima štiri tekme do konca pred petim moštvom lige lepo prednost na četrtem mestu. Naslednja tekma je debri za tretje mesto – doma proti Domžalam.

Ekipa je v Zavrču znova pokazala pravi karakter in se po zaostanku vrnila! Podprimo jo do konca prvenstva!

 

NK ZAVRČ – ND GORICA 1:1 (1:0)

Strelca: Golubar 31.; Kapić 57.

NK Zavrč: Kovačič, Mužek, Karamatić, Rogač, Jakšić, Matjašič, Tišma (61./Agboyi), Pihler, Golubar, Miketić (68./Dodlek), Kokorović (90./Tuđan).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Kotnik (82./Martinović), Kapić, Burgić, Kolenc (83./Humar), Osuji (77./Arčon), Kavčič, Jogan.