GORICA ZMAGALA V KRŠKEM! 14. SEZONSKA ZMAGA!

Nova Gorica, 11.05.2016

NK Krško : ND Gorica 0:2

veselje.jpgBelo-modri so po neuspelih zadnjih tekmah zmagali v Krškem. Bilo je 2:0 za Gorico, ki bo prvenstvo končala najmanj na četrtem mestu. Bravo, fantje!

Gostje so zadeli iz prve priložnosti na tekmi, ko je Andrej Kotnik prejel podajo z leve strani ter z okrog 13 metrov zadel za vodstvo. To je drugi sezonski gol za 20-letnika.  

Nato so pobudo prevzeli domači, izkazal se je tudi vratar Grega Sorčan. Za Gorico sta sredi polčasa streljala Marko Nunič in Rifet Kapić. Nunič je pred odhodom na odmor oplazil prečko.

Prvo akcijo v drugem delu so prek Sikoška zaključili domači, v 64. minuti pa je bil blizu zadetka Novogoričan Tilen Nagode.

Krčani so vse stavili v napad, gostje pa so se uspešno ubranili. Zaradi poškodbe je v zaključku tekme v gol stopil naš rezervni vratar Januš Štrukelj.

V zadnjih minutah pa je Marko Nunič z zadetkom kronal svojo dobro predstavo. Njegov peti sezonski gol. Krško je tudi po dvojnem zaostanku še poskušalo, Štrukelj je zaustavil Vukliševiča. Zadnji strel je imel Dino Martinović.

Tako je Gorica dva kroga pred koncem trdno na četrtem mestu. Za tretjim zaostaja za še ulovljivih pet točk.  

 

NK Krško – ND Gorica 0:2 (0:1)

Stadion Matije Gubca, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).

Strelca: 0:1 Kotnik (11.), 0:2 Nunić (85.).

NK Krško: Zalokar, Sikošek, Vuklišević, Gregov, Pušaver, Žinko, Urbanč (od 80. Kramarič), Đurković (od 63. Čeh), Hotić, Volarič, Poljanec (od 62. Štefanac).

ND Gorica: Sorčan (od 81. Štrukelj), Celcer, Jogan, Boben, Gregorič, Kolenc, Kapić, Škarabot, Kotnik (od 87. Martinović), Nagode (od 70. Osuji), Nunić.

Rumeni kartoni: Volarič, Sikošek; Celcer, Jogan.