Vpogled v izide mlajših selekcij ND Gorica

Nova Gorica, 18.05.2016

Minuli konec tedna prinesel tri neodločene rezultate

V 28. krogu prve mladinske lige je ND Gorica v soboto na domačem dvoboju remizirala z NK Krškim z 2:2.

Vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu tekme. Najprej so v 60. minuti dvoboja povedli gostje prek Lipca. Za domače je v 71. minuti izenačil Rok Podvršček, le nekaj minut pozneje pa je Krško znova vodilo. Toda Novogoričani se niso predali in v 83. minuti prek gostujočega avtogola prišli do točke.

Gostje so zaigrali bolj grobo in na tekmi prejeli kar tri rumene kartone, domači pa so jo odnesi brez kazni.

Naslednja tekma:

29. krog, nedelja, 22.5. ob 13.00, Dekani - FC Koper : ND Gorica

 

Tudi kadeti so se doma s Krškim razšli z remijem 2:2.

Tudi na tisti tekmi so povedli gostje, ko je tik pred odhodom na odmor zadel Gorenc. Toda belo-modri so odlično krenili v drugi del igre. Agresivnost se jim je obrestovala, saj so prek Matica Terčona v 49. minuti in prek Žana Lebana v 53. minuti prišli do vodstva.

A na žalost niso uspeli zdržati do konca, saj je Krško v 77. minuti prek Solkerja izenačilo. Kmalu zatem je sicer ostalo brez Erjavca, ki je bil izključen.

Naslednja tekma:

29. krog, nedelja, 22.5. ob 11.00, Dekani - FC Koper : ND Gorica

 

Do remija je prišla tudi ekipa U-15.

V sobotnem gostovanju v Ljubljani pri ekipi Bravo Publikum v okviru 24. kroga (srečanje je bilo na stadionu v Šiški), se mreži nista zatresli.

Belo-modri so se dobro zoperstavili kvalitetnemu nasprotniku, ki ima na lestvici dvanajst točk več. Bili so čvrsti in tako v Novo Gorico prinašajo lep izid. Domači so prejeli en rumeni karton, gostje pa nobenega.

Na zelo športni tekmi so belo-modi izvedli eno menjavo. Na sredini drugega polčasa je Žigo Peršiča zamenjal Faton Lezi. Gorica je na šestem mestu.

Naslednja tekma:

25. krog, sobota, 21.5. ob 17.30, Športni park umetna trava – ND Gorica : Šobec Lesce