Gorica po petih letih znova osvojila Ljudski vrt!

Nova Gorica, 21.05.2016

Za konec izjemno lepa zmaga - uspeh nad Mariborom!

veselje_1.jpgND Gorica je v zadnjem nastopu v letošnji sezoni v gosteh premagala Maribor! Belo-modri so v prvenstvu zadnjič proti Štajercem slavili pred petimi leti. Seveda pa so v pokalu belo-modri dobili veliki finale maja 2014.

Začetek srečanja ni obetal nič dobrega, kajti domači so prek Bajdeta hitro povedli. A so Novogoričani delovali zbrano in po podaji s kota Dina Martinoviča je že v 15. minuti izenačil Miran Burgič.

Sledila je precej umirjena igra, bolj živahno je bilo pred odhodom na odmor. V 38. minuti je za domače znova zadel Gregor Bajde. Toda tudi tokrat je bil odgovor gostov precej konkreten. Lepa poskusa sta sprožila Burgič (domači so izbili z golove črte) in Rifet Kapić, a je ostalo pri 2:1.

V prvem delu drugega polčasa izenačena igra. Najprej so prek Martinoviča zapretilo gostje. Domači so imeli v 75. minuti prek Mendyja lepo priložnost, vendar se je izkazal reprezentančni debitant Grega Sorčan.

Gorica je v zadnjih desetih minutah uprizorila pravi šov. Najprej je Andrej Kotnik z velike razdalje izenačil na 2:2, mladi Nigerijec Bede Amarachi Osuji pa je po podaji Mirana Burgiča poskrbel za zmago gostov.

Gorica je po koncu dvoboja doživela bučen aplavz Ljudskega vrta!

To je bila 15. sezonska zmaga in potrditev četrtega mest.

 

NK MARIBOR – ND GORICA 2:3 (2:1)

Strelci: Bajde 9., 38.; Burgič 15., Kotnik 82., Osuji 87.

NK Maribor: Cotman; Hodžić, Šme, Šuler, Janža; Rahmanović, Filipović (46./Kabha), Ogrinec, Bajde (72./Ahmedi); Celar (59./Tavares), Mendy.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Boben, Škarabot; Martinović, Kolenc, Kapić; Nagode (65./Osuji), Arčon (76./Kotnik), Burgič.