Vpogled v izide mlajših selekcij ND Gorica

Nova Gorica, 04.04.2016

V Mariboru poraz za mladince, remi kadetov

MLADINCI

V 22. krogu mladinskega prvenstva je ND Gorica v nedeljo gostovala v Ljudskem vrtu in visoko, kar z 1:5 klonila proti Mariborčanom.

V prvem delu igre so sicer belo-modri držali stik z domačini. Goričani so celo povedi, ko je v 18. minuti z bele točke zadel Matija Kavčič. Toda veselje ni trajalo dolgo časa. Kajti že v naslednjih nekaj minutah je za domače dvakrat zadel razpoloženi Štok in tako pripravil popoln preobrat.

Novogoričani so tudi v prvem delu drugega polčasa odigrali enakovreden dvoboj. Za ohranitev svežine in napad na morebitno izenačenje je gostujoči strateg posegel po treh zamenjavah, nato pa se je tekma zasukala čisto v drugo smer.

V končnici so Mariborčani dosegli kar tri zadetke in se veselili visoke zmage. Pri Gorici je že v uvodu porumenel Matija Kavčič.

 

KADETI

V Mariboru so bili kadeti bolj uspešni. Proti domačinom so remizirali s 3:3. Domači so povedli že v prvem pravem napadu, vendar Novogoričanov to ni vrglo iz tira. Nekaj časa so potrebovali, da so si opomogli od hitrega šoka, toda začeli so igrati dobro.

Tako je v 28. minuti tekme Žiga Bizjak izenačil. Kljub temu je Maribor na odmor odšel z minimalno prednostjo, saj je v 40. minuti povedel na 2:1.

Toda tudi to belo-modrih ni uspavalo. Že v uvodnih trenutkih drugega polčasa je Žan Leban izid izenačil. Novogoričani so nastopili pogumno, bojevito, prislužili so si tudi dva rumena kartona.

S tem pa golov še ni bilo konec. Maribor je sredi polčasa prek Matka znova povedel, toda za Gorico je končni izid v 78. minuti postavil Žan Leban.

Gostujoči strateg je v drugem polčasu na igrišče poslal tri nove moči, igralci pa so se ob koncu veselili zaslužene točke.