Vpogled v izide mlajših selekcij ND Gorica

Nova Gorica, 25.04.2016

Mladinci praznih rok, kadeti do treh točk

MLADINCI

V nedeljskem popoldnevu so se mladinci Gorice merili v daljnem Veržeju v Prekmurju, od koder se vračajo s porazom z 1:3. Za Novogoričane je to tekma pozabe, saj so poleg poraza prejeli kar šest rumenih kartonov, skoraj vse v drugem polčasu. Ob koncu tekme je bil izključen še Leon Marinič.

Tudi domači so bili precej grobi in ostri. Večino tega se je sicer dogodilo v zaključku dvoboja.

V prvem polčasu enakovredna tekma, s tem, da so domači uspeli zadeti. V 35. minuti je gostujočega vratarja premagal Jovan Koprivica. V drugem polčasu sprva gol za Veržej, ki ga je v 62. minuti zabil Kapun. Toda belo-modri se niso predali in še naprej poskušali zabiti zadetek. To je Matiji Kavčiču uspelo v 78. minuti z bele točke.

Namesto izenačenja pa smo že dve minuti zatem videli še eno žogo v mreži Gorice. Zadel je Koprivica, ki je s svojim drugim golom na tekmi postavil končni izidi.

 

KADETI

Kadetske ekipa je bila tudi tokrat boljša od mladinske. Novogoričani so v Veržeju zmagali z 2:0.

V vsakem od polčasov so delovali boljše in bolj napadalno. Prvi gol je padel po polovici igre v prvem delu. Dosegel ga je Žiga Bizjak v 23. minuti.

Novogoričani so bili tudi v drugem delu nevarni in prek Žana Lebana v 77. minuti dosegli dvoj drugi gol. Tokrat strokovnemu štabu ni bilo potrebno posegati po zamenjavah, saj je ekipa delovala kompaktno. Pri Gorici je tako Terčona zamenjal Perše, kar je bila edina osvežitev v ekipi.