Vpogled v nogometno šolo

Nova Gorica, 30.04.2016

Končno zmaga za mladince

MLADINCI

Mladinci Gorice so končno dosegli dober izid. V Renčah, kjer so tokrat igrali, so gostili ljubljansko zasedbo Bravo Publikuma in slavili z 2:0.

Domači so zaigrali boljše kot na zadnjih dvobojih. V vodstvo jih je v 42. minuti popeljal Matija Kavčič. Isti igralec je kot edini v domači ekipi le nekaj minut pred doseženim zadetkom prejel tudi rumeni karton.

Srečanje v drugem polčasu je bilo izenačeno, gostje so nekajkrat poskušali izid poravnati. Na srečo domačih jim to ni uspelo. Drugi gol za Gorico je v izdihljajih tekme dosegel Rok Podvršček. Domači so sicer izvedli le eno zamenjavo, Ko je Žižka nadomestil Krševan.

Ljubljančani so v drugem delu igre vse stavili na izenačenje, zato so zaigrali tudi bolj ostro. Tako je bil ob nekaterih rumenih kartonih v končnici dvoboja izključen njihov branilec Brekalo.

 

KADETI

Kadeti so bili to pot manj uspešni od mladincev. Proti Bravu Publikumu so v Renčah klonili z 0:3. Gostje so dvakrat zadeli že v prvem delu igre, ko je bil uspešen Kralj. Zadel je v 10. in 30 minuti tekme.

Domača ekipa je potek poskušala spreobrniti tudi z menjavami. Že v prvem polčasu sta vstopila nova igralca Lesjak in Zavnik, v drugem pa so priložnost s klopi dobili še Sever, Bolko in Karabegović. Kljub temu do zadetka Novogoričani niso zmogli.

Končni izid je v 77. minuti postavil Mohorko.