Dejan Žigon po uspešni sezoni

Nova Gorica, 01.06.2017

Ob koncu tekmovalne sezone 2016/17 je za nd-gorica.com kratek pregled le-te opravil Dejan Žigon, ofenzivni nogometaš modro-belih, ki se je v letošnji sezoni med strelce vpisal šestkrat. Petkrat je podal za gol.

ND Gorica je prvič po osmih letih zaključila na drugem mestu Prve lige Telekom Slovenije. V sezoni, ki je bila tudi evropsko obarvana, pa so Goričani v vseh tekmovanjih zabeležili kar 17 zmag.

Dejan Žigon je uvodoma dejal: ''Sezona je bila dolga, težka. Bili so vzponi in tudi padci. Delali smo dobro in na koncu smo bili za ves trud tudi poplačani z izjemnim drugim mestom.''

''Vsa čast tudi vsem našim zvestim navijačem, ki so nas skozi celotno sezono spodbujali in stali ob strani, tako da tudi njim gre zasluga za ta uspeh. V prihodnje pa si seveda želimo, da bi bilo navijačev na tribunah še več, ker mislim, da si zaslužimo se večjo podporo,'' priznava Žigon. 

''Drugo mesto je zares izjemen rezultat in moramo biti ponosni na to, kar nam je uspelo. Šli smo iz tekme v tekmo, a vedno z miselnostjo, da lahko zmagamo. Z nekaj sreče in veliko truda nam je na koncu uspelo.''

Pred igralci je dvotedenski premor, sledile bodo uvodne poletne priprave, že čez malce manj kot mesec dni pa bo šlo za res. Na sporedu bo Evropa. Dejan priznava, da si ekipa želi korak naprej storiti tudi na tem področju.

''Sedaj imamo kratek premor, ki ga bomo izkoristili za malce počitka, potem pa gremo spet v nove tekme in izzive.''

''Komaj čakamo žreb, da vidimo katerega nasprotnika bomo dobili. Sam si želim, da ne bi dobili nasprotnika iz kakšnih zelo oddaljenih držav, in po možnosti nekoliko lažjega, kot je bil lanski Maccabi. Vsekakor je pa želja napredovanje v naslednji krog.,'' zaključuje Žigon.