FC Shirak iz Armenije 25. evropski tekmec ND Gorice

Nova Gorica, 19.06.2017

Na žrebu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo je ND Gorica nekaj po 13. uri dobila svojega 25. nasprotnika v evropskih tekmovanjih. To je klub FC Shirak iz Armenije.

Shirak je eden najstarejših klubov v državi. Je edini klub, ki je vselej nastopal v prvi državni ligi. Prihaja iz mesta Gyumri in igra na tamkajšnjem mestnem stadionu, ki sprejme 2.800 gledalcev. Nekoč je igral pod imenom Olympia, vendar ni nikoli nastopal v nekdanji močni prvi ligi Sovjetske zveze.

V zadnji sezoni je domače prvenstvo končal na tretjem mestu, klub pa je postal pokalni zmagovalec Armenije. Shirak je štirikratni državni prvak. V prvi ligi sicer tekmuje samo šest klubov.

Ekipo pretežno tvorijo domači nogometaši, v svojih vrstah pa imajo po dva igralca iz Slonokoščene obale, dva Nigerijca ter po enega Rusa, Kamerunca in Srba.  

Shirak prihaja iz mesta Gyumri, ki leži na severu države, le nekaj kilometrov stran od državne meje s Turčijo. Ima okrog 120.000 prebivalcev in je za prestolnico Erevanom drugo največje mesto v državi.

Prva kvalifikacijska tekma, ki bo odigrana v Armeniji je predvidena za 29. junij, povratni obračun v Novi Gorici bo na sporedu teden dni kasneje.