Trener Srebrnič pred potjo v Armenijo

Nova Gorica, 25.06.2017

Po treh trening tekmah in skorajšnjem odhodu v Armenijo je trener Miran Srebrnič posebej za nd-gorica.com pojasnil stanje v moštvu.

Sprva se je ozrl na doslej prehojeno pot v pripravljalnem obdobju: "V treh trening tekmah sem dobil vse, kar sem iskal. Prva dva obračuna smo odigrali zares dobro, v zadnjem pa, glede na to, da imamo evropsko preizkušnjo že čez pet dni, ključnih igralcev nisem želel preveč utruditi. Zato so odigrali maksimalno 45 minut, tako da bomo sveži dočakali prihajajoči tekmi s Shirakom. Do četrtka se moremo odpočiti, da bomo superiorni.''

K temu je dodal: ''Tudi proti Slavenu je bilo na igrišču kar v redu. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar se pri mlajših igralcih pozna, da še nimajo nekega avtomatizma. Niso še povsem navajeni na članski tempo. Šlo je za enakovredno tekmo, čeprav so imeli oni v prvem polčasu malce več iniciative. V drugem delu bi lahko izenačili, saj smo tudi mi imeli lepe priložnosti za zadetek."

Srebrnič se je nato že spogledal s četrtkom: "Shirak smo že malce bolje spoznali, ne sicer dokončno. So mlada in zelo hitra ekipa, nasprotnik ni lahek. Ne smemo se vdati, moramo verjeti, da lahko naredimo dober rezultat. Karakteristike ekipe so podobne naši. So kompaktni, znajo se branit, znajo napadati. Potrebna bo maksimalna zbranost in racionalnost. Naš cilj je, da že v Armeniji naredimo ugoden rezultat, ki bi nam na domačem igrišču olajšal preboj naprej. Ne bo lahko, vendar moramo verjeti vase. Mislim, da smo sposobni preboja v naslednji krog."