Herojska bojevitost za pot v Atene! Gorica slavi!

Nova Gorica, 07.07.2017

Nova Gorica slavi!

Belo-modri so prvič po letu 2008 preskočili prvo evropsko oviro. V Športnem parku se je povratna tekma med ND Gorico in armenskim FC Shirakom končala z 2:2.

Kakšen triler! Gostje so začeli odločno in v uvodu dvakrat ogreli dlani Grege Sorčana. Toda v 13. minuti je po levi strani prodrl Miha Gregoriča, gostje pa so njegov predložek pospravili v lastno mrežo za 1:0.

Zatem izenačena tekma z rahlo pobudo za Shirak. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. Armenci so po navidezno nenevarnem strelu z razdalje, ki je oplazil enega od domačih branilcev, v 34. minuti dvoboja izid poravnali.

V nadaljevanju pravi boj za vsako žogo. Gorica je začela vzpodbudno, toda Shirak je v 55. minuti povedel z 2:1.

Gostje so imeli več od igre in dve lepi priložnosti. Zadeli so tudi vratnico. Toda bojevitost domačih je bila na vrhuncu. Bili so nepopustljivi in iz minute v minuto pridobivali tudi na igrišču.

Tako so v zaključku prek protinapada in Amarachija Osujija izenačili na 2:2. Tekla je zadnja minuta rednega dela. Športni park je bil na nogah! Slavje se je lahko začelo.

Še pred tem so gostje ostali brez izključenega zveznega igralca ter branilca.

Shirak je vso tekmo lovil Gorico, prikazal napadalno igro, na drugi strani pa so Novogoričani uspešno odbijali vse napade gostov in ob koncu tudi izenačili.

HEROJSKA PREDSTAVA ZA POT V ATENE!

 

ND GORICA : FC SHIRAK 2:2 (1:1)

Strelci: Prljević 13./ag, Osuji 90., Kaba 34., Bichakhchyan 56.

Športni park Nova Gorica, izključitvi: Darbinyan 89, Davoyan 90. (Shirak)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Kapić (od 87. Marinič), Filipović (od 74. Nagode), Kolenc (od 74. Humar), Grudina, Osuji, Žigon, Kavčič, Jogan. Trener: Miran Srebrnič

FC Shirak: Aivazov, Kpodo, Prljević (od 35. Mikaelyan), Nwabueze, Bichakhchyan, Udo, Kaina (od 74. Poghosyan), Stanojević, Darbinyan, Davoyan, Kaba. Trener: Vardan Bichakhchyan