Poučna evropska lekcija

Nova Gorica, 21.07.2017

Končana je letošnja evropska pot Gorice. Panionios je bil tudi v Športnem parku boljši in se zasluženo prebil naprej.

V prve pol ure smo videli morda najboljše moštvo zadnjih let, ki je gostovalo v Novi Gorici. Gostje so s hitrimi potezami in globinskimi žogami pogosto prihajali pred domača vrata. Trikrat so uspeli zadeti, enkrat je uspešno posredoval vratar Grega Sorčan.

Želja domačih je bila velika, a je mlada ekipa plačala davek neizkušenosti. Po prvem golu gostov takoj v 14. minuti enajstmetrovka in izenačenje Rifeta Kapića. Toda takoj v naslednjem napadu je bilo že 1:2.

Po tretjem golu Panioniosa so se stvari nekoliko umirile. Gorica se je okrepila v obrambi in imela nekaj strelov.

V drugem delu bolj kompaktna igra na sredini igrišča, belo-modri pa so zadeli v 65. minuti. Znova je bil s penala uspešen Kapić.

Beležimo še nekaj poskusov, tako Roka Grudine kot Uroša Celcerja in Dejana Žigona. Toda za izenačenje je bilo premalo konkretnosti v napadalnih akcijah.

Ne glede na izid so se belo-modri prikazali v solidni luči, igralci pa so po srečanju čutili le nekoliko grenkobe zaradi zgodaj prejetega prvega gola. Za mnoge je bila to dragocena evropska izkušnja. Aplavz dodobra zapolnjenih tribun v Športnem parku ni izostal. Pohvala še Terror boysem.

Vsi skupaj so poudarili, da je napredovala boljša ekipa in da je hitro potrebno dvigniti glave. Nenazadnje je Gorica v štirih evropskih temah dosegla kar šest zadetkov. To ni malo. Štiri jih je dosegel Kapić, enega Amarachi Osuji, en pa je bil avtogol.

Že v nedeljo ob 20.20 nas čaka Olimpija.

GREMO, GORICA!

 

ND GORICA - PANIONIOS 2:3 (1:3)

Strelci: Kapić 15./11-m, 67./11-m; Masouras 11., Yesil 16., Lamprou 23.

ND Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Gregorič, Curk, Kolenc ( 81./Humar), Grudina, Kapić, Žigon ( 68./Nagode), Osuji, Filipović ( 56./Marinič).

FC Panionios: Kotnik, Vlachos, Banana ( 60./Tapoko), Ikonomou, Hajsafi, Savvidis, Korbos, Shojaei, Lamprou ( 80./Guihoata), Yesil, Masouras ( 68./Saramantas).

Sodnik: Anatolij Abdula (UKR)