Trener Srebrnič pred gostovanjem v Celju

Nova Gorica, 27.07.2017

Novogoričane v nedeljo ob 20. uri čaka drugo gostovanje v novi prvoligaški sezoni. Ekipa Mirana Srebrniča se bo pomerila s Celjani, moštvom, ki tako kot ND Gorica letos še ni zabeležilo prvenstvenih točk.

Grofje so v preteklem poletnem premoru dodobra prevetrili svoj igralski ter strokovni kader. V prvem krogu prvenstva so v gosteh klonili proti ljubljanski Olimpiji. Bilo je 3:1. V naslednji oziroma zadnji odigrani tekmi Prve Lige Telekom Slovenije pa so s 4:0 prav tako v gosteh bile boljše Domžale. To pomeni, da motiva tako Gorici kot tudi Celjanom ne bo manjkalo.

"Na zadnji tekmi se je videlo, da je bilo moštvo psihološko izčrpano. Ponedeljek in torek smo imeli prosto, v sredo pa sem videl zelo dobro reakcijo igralcev, ki so trening opravili odlično. To je bistvo," je pred nedeljskim soočenjem sprva dejal trener štirikratnih državnih prvakov Miran Srebrnič.

Nadaljeval je: "Slab uvod v prvenstvo ne sme vplivati na prihajajoče tekme oziroma obdobje, ki je pred nami. Vztrajati moramo s trdim delom in potem bodo tukaj tudi pozitivni oziroma želeni rezultati."

Zdravstveno stanje v moštvu je izvrstno, dodaja: "Poškodb ni. Zdravi so vsi, se pa je igralcem na skupnih treningih priključil tudi Amel Džuzdanović, ki trenira na tako imenovanih 50 odstotkih."

V večernem obračunu, ki bo odigran na preimenovani celjski Areni Z'dežele si Srebrnič želi samo eno: "Seveda gremo v Celje po zmago. Ekipa potrebuje potisk v hrbet, dober rezultat, toda ne bo lahko. Tekma bo težka, tega se zavedamo, ampak vemo kaj počnemo in tudi v primeru novega poraza ne bi bila to nobena katastrofa. Prvenstvo je zelo dolgo in še zmeraj smo na koncu prišli do cilja, tako bo tudi letos."

ND Gorica - vse pravice pridržane!