Gorica iz Celja praznih rok

Nova Gorica, 31.07.2017

Novogoriški nogometaši ne najdejo poti do prvenstvenih točk. Tokrat so v nedeljskem večeru gostovali v Celju, od koder se vračajo z minimalnim porazom 0:1.

Tekma je bila vseskozi izenačena, več so poskušali gostje. Domači so zapretili že v 3. minuti, a prek vrat. Nato je v 11. minuti poskusil Leon Marinič, ki ni bil dovolj natančen. Nekaj strelov je zletelo tudi mimo domačega vratarja, pred koncem polčasa pa beležimo še nevaren strel Dejana Žigona. Izid se ni spremenil.

V drugem polčasu sprva strel Žigona, a so v 55. minuti domačini prišli do prednosti. Akcijo z desne strani je po podaji pred vrata v zadetek spremenil Lovro Cvek.

Reakcija gostov je bila solidna, toda nikakor niso uspeli izdelati zmagovite kombinacije. Pobuda in nekaj strelov proti domačim vratom je bilo premalo.

ND Gorici je tako potreben miren teden, da se čimboljše pripravi na nedeljsko tekmo v Domžalah.

Naj dodamo, da je na tekmi v Prvi ligi debitiral mladi branilec Žiga Lipušček.

GREMO, GORICA! NI PREDAJE! GLAVE GOR!

 

CELJE - GORICA 1:0 (0:0)

Strelec: Cvek 55.

Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek (81./Kesić), Pišek, Dangubić (94./Šušnjara), Požeg Vancaš, Lupeta (89./Šauperl).

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Gregorič, Kolenc (62./Filipović), Grudina, Žigon, Kapić, Marinič (65./Humar), Osuji (84./Nagode).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)

 

Foto: NZS/M24.si