Novogoričani s točko iz Domžal

Nova Gorica, 07.08.2017

Gorica je v Domžalah prišla do prve letošnje točke. Za 1:1 je v vrstah belo-modrih zadel Donatus Edafe v 52. minuti dvoboja.

Gostujoči trener Srebrnič je pred dvobojem opravil nekaj sprememb v ekipi. V prvem delu sicer bolj raztrgana igra z obeh strani, pri belo-modrih pa beležimo poskus Leona Mariniča. Vendar čez vrata.

Veliko več prometa smo videli v nadaljevanju. Sprva je v 52. minuti Gorica izvajala kot, Uroš Celcer je z roba kazenskega prostora sprožil bombo, odbito žogo pa je v gol pospravil Donatus Edafe. To je bil drugi zadetek Nigerijca v Prvi ligi.

Kmalu zatem lep poskus Andrije Filipovića z razdalje, a tik nad prečko. V 59. minuti izenačenje Domžalčanov, ko je bil uspešen Petar Franjić. Zadel je z obrata tik ob prvi vratnici.  

Do konca dvoboja so imeli lepše priložnosti gostje, ki bi lahko odnesli vse tri točke.

Nevarno sta zapretila mlada Mark Gulič in Andrija Filipović, ki je 76. minuti zamudil zares lepo priložnost. Domači vratar je bil uspešnejši. Filipović je poskusil tudi v zadnjem napadu, a bil za malenkost prekratek.

Led je torej prebit. V soboto ob 18. uri v Športnem parku Gorica gosti Aluminij.

GREMO, FANTJE!

 

DOMŽALE - GORICA 1:1 (0:0)

Strelca: Franjić 59.; Edafe 52.

NK Domžale: Milić, Rom, Gačan, Klemenčič, Volarič, Žužek (54./Husmani), Franjić (69./Ožbolt), Gnezda Čerin, Vetrih (16./Bizjak), Repas, Firer.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, K. Jogan, Celcer, Marinič, Humar, Kolenc, Žigon (46./Filipović), Edafe (75./Grudina), Osuji.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

 

Foto: Prvaliga.si/NZS