Novica Nikčević novi pomočnik prvega trenerja

Nova Gorica, 11.08.2017

ND Gorica obvešča, da je Novica Nikčević postal novi pomočnik prvega trenerja. Andrej Komac zapušča klub.   

V strokovnem štabu je prišlo do spremembe. Novica Nikčević, 44-letni nekdanji napadalec in legenda ND Gorica, bo odslej v moštvu štirikratnih državnih prvakov opravljal vlogo pomočnika glavnemu trenerju Miranu Srebrniču.   

"Noce", ki je v času svoje igralske kariere v Novi Gorici pustil globok pečat - na 70 tekmah je dosegel 44 zadetkov in je tako četrti najuspešnejši klubski strelec v zgodovini - je pred povratkom v Novo Gorico, kjer bo znova moči združil z nekdanjimi soigralci kot sta Borut Mavrič in Miran Srebrnič, nazadnje vodil mladinsko ekipo ljubljanske Olimpije.  

Novica Nikčević - levo.jpgPred tem je deloval tudi kot pomočnik Darka Milaniča tako pri angleškem Leeds Unitedu kot tudi pri Sturmu iz Gradca. Svojo trenersko pot je začel v Kopru, pred leti pa je bil tudi že športni direktor ND Gorica.   

Dodati je potrebno tudi novico v smeri odhoda. Klub namreč ob izteku pogodbe zapušča dosedanji pomočnik prvega trenerja Andrej Komac. Andreju se zahvaljujemo za njegov dosedanji doprinos, v prihodnosti pa mu želimo veliko uspeha na vseh področjih.

 

Na fotografiji Novica Nikčević v dresu Hit Gorice v sezoni 1998/1999 (desno), skupaj s tedanjim japonskim soigralcem Yasuyukijem Moriyamo.  Foto: Arhiv ND Gorica