Pomembne informacije z medijskega druženja

Nova Gorica, 18.08.2017

Na petkovem druženju z mediji je v prostorih ND Gorica beseda tekla o kadrovskih spremembah ter o bližajočem se praznovanju 70. obletnice kluba, ki ob 1. in 2. septembra.

Uvodoma je spregovoril direktor ND Gorica Sebastjan Komel. Ob sebi je imel dva novinca v strokovnem štabu, vsem dobro poznanega Novico Nikčevića, ki bo odslej pomočnik glavnega trenerja ter Renza Casellata, ki bo opravljal specifične naloge na področju celostnega razvoja nogometašev.

Direktor se je še enkrat iskreno zahvalil dosedanjemu pomočniku Andreju Komcu za dosedanji doprinos k rasti in razvoju kluba.

Novi pomočnik trenerja Novica Nikčević je misli strnil tako: ''Občutki so lepi. Vrnil sem se domov. Tu sem bil kot igralec, trener mlajših selekcij in športni direktor. Po pogovoru z ljudmi v klubu sem sprejel to odločitev.''

Komel je pojasnil, da z Renzom Casellatom občasno sodelujejo že dobro leto in pozna okvire funkcioniranja kluba. Casellato je tako pri Parmi, Fiorentini, italijanski reprezentanci in pri Galatasarayu sodeloval s priznanim trenerjem Cesarom Prandellijem. V klub prinaša bogate izkušnje.

O ciljih in motivih je povedal: ''Oprostite, ker govorim samo italijansko in upam, da sem bom kmalu naučil tudi kakšno slovensko besedo. Po dolgih letih delovanja na različnih področjih v vrhunskih ekipah je prišel čas, da se preizkusim tudi v nekoliko drugačnem okolju. Spoznali smo se s predsednikom in trenerjem, začeli smo sodelovati in takoj sem videl, da ima klub mlado zagnano skupino ljudi, ki je željna dokazovanja in napredovanja. Tudi zame je to zelo pomembno. Drugi pomemben vidik sem zaznal pri igralcih, ki čutijo veliko pripadnost do kluba. To je predpogoj za napredek, za razvoj. Odločil sem se za drugačno priložnost, saj se pritegneta volja do dela in entuziazem. Upam, da bomo vsi skupaj uspešni.''

Komel je ob tem pojasnil, da je vloga Casellata opazovanje vsakega posameznega nogometaša v klubu kot celote. To zajema tako njegove športne kot človeške vrline. Povezan bo s članskim moštvom in nogometno šolo. Cilj je vzgojiti igralce za igranje na visokem nivoju, ki bodo tudi tržno zanimivi.

Matej Mavrič Rožič je predstavil okviren program praznovanja 70. obletnice ND Gorica, ki bo 1. in 2. septembra. Poudaril je klubsko pripadnost in sodelovanje vseh pri praznovanju, od nekdanjih nogometašev do varovancev v nogometni šoli.

Na prvi šolski dan bodo igralci skupaj s policisti otroke na prehodu za pešce spremljali na šolski poti. Popoldan bo na Bevkovem trgu v središču mesta predstavitev nogometne šole in težko pričakovanih novih domačih dresov.

V soboto 2. septembra pa bo v Športnem parku turnir treh ekip. Ob domači vrsti je udeležbo s prvim moštvom že potrdil videmski Udinese. Mavrič Rožič je še dejal, da bo tretja ekipa zelo verjetno klub, ki se trenutno še bori za preboj v ligo prvakov. Pisne potrditve še ni, zato imena ni želel izdati.

Vsekakor bomo v Športnem parku priča eminentnim zasedbam.

 

Foto: Radio Robin