Trener Srebrnič zadovoljen z drugo zaporedno zmago

Nova Gorica, 20.08.2017

ND Gorica je v Kranju prišla do svoje prve gostujoče zmage v letošnji ligaški sezoni, druge zaporedne. Takoj po dvoboju s Triglavom je svoje videnje obračuna podal trener plavo-belih Miran Srebrnič.

Zadetka v izdihljajih srečanja s strani dveh rezervistov, Donatusa Edafeja (84') ter Marka Guliča (86') sta bila več kot dovolj za prvo gostujočo zmago v letošnji sezoni Prve Lige TS, potem ko je vodstvo domačih Triglavanov najprej izničil Rifet Kapić.

"Že v prvem polčasu, ko smo bili v zaostanku z 0:1, smo imeli veliko priložnosti, s katerih bi lahko preobrnili rezultat. Tudi domačini so imeli svoje, toda odigrali smo dobro," je uvodoma dejal Srebrnič.

Nadaljeval je: "V drugem delu smo močno stopnjevali ritem, bili smo boljši nasprotnik in na koncu je bila zmaga zaslužena."

"Bolj kot je šla tekma h koncu, boljši smo bili, bolj smo bili tudi sigurni na žogi, tako da čestitam fantom za dobro predstavo. Tukaj namreč ni lahko zmagati."

Za konec se je vidno zadovoljni trener štririkratnih državnih prvakov Miran Srebrnič dotaknil tudi predstave domačih: "Tudi za moštvo Triglava moram povedati, da so se skozi celotno tekmo borili in znova dokazali, da so dobra ekipa."

Naslednja ligaška preizkušnja nogometaše ND Gorice tako čaka v soboto, 26. avgusta, ko v domači Športni park prihaja velenjski Rudar.

 

Foto: Žiga Zupan