tretja zaporedna zmaga!

Nova Gorica, 26.08.2017

Na domačem dvoboju z Rudarjem so Novogoričani v zadnji minuti prišli do svoje tretje zaporedne ter 400. prvoligaške zmage v zgodovini Prve Lige. Zadel je Andrija Filipović.

Srečanje je imelo nekaj nenavadnih okoliščin. Zaradi gneče na cesti in poznega gostujočega prihoda se je pričelo z nekajminutno zamudo. Četrti sodnik je staknil poškodbo, v 63. minuti pa je zmanjkalo še električne energije. Več minut je bila tedaj tekma prekinjena.

V prvem polčasu so boljše začeli gostje, ki so pletli mrežo okrog domačega gola, a brez nevarnosti.

Gorica je igrala na nasprotne napade, dvakrat se je v nedovoljenem položaju ujel Dejan Žigon. Sredi polčasa beležimo nevaren protinapad, ki ga je peljal Donatus Edafe, a končna podaja ni bila natančna. V nadaljevanju akcije je Amarachi Osuji padel v kazenskem prostoru, piščalka pa se ni oglasila.

Z razdalje je streljal Miha Gregorič, nato pa s strani še Rifet Kapić. Polčas se je zaključil brez zadetkov.

Igra med obema kazenskima prostoroma je potekala tudi v drugem delu. Rudar je tudi tokrat boljše začel, saj je v drugi minuti Tučič zadel okvir vrat. Sledil je novi strel Kapića.

Kot rečeno, je v 63. minuti nastala tema, tekma pa se je nadaljevala po približno tridesetih minutah.

Po nenadejanem oddihu boljša igra Gorice, ki je nizala napade. Kapić je imel po lepi akciji izjemno priložnost, a je preslabo zaključil.

V 80. minuti se je z dvojno obrambo izkazal Grega Sorčan, ki je nekaj trenutkov zatem zaustavil še en poskus Velenjčanov.

Tako kot pred tednom v Kranju je tudi tokrat vstop mladega Mara Guliča prinesel nekaj svežine. V zadnji  minuti tekme je Osuji lepo potegnil in na desni strani našel prav Guliča. Ta je ostro podal v sredino Osuiju, ki je streljal. Vratar je njegov poskus odbil, na mestu pa se je znašel Andrija Filipović. Za mladega igralca z Reke je bil to tretji zadetek za ND Gorico.  

Tretja zaporedna zmaga je tako pred prazničnim tedenom ob 70. obletnici kluba in reprezentančnem premoru v žepu. Bravo fantje!

ND GORICA – NK RUDAR 1:0 (0:0) 

Športni park Nova Gorica; Strelec: Filipović 90.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (80./Gulič), Gregorič, Kapić, Edafe (59./Filipović), Grudina, Osuji, Žigon, Kavčič, Jogan

NK Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Kašnik (46./Bolha), Vukliševič, Pišek (43./Čoralič), Bijol, Trifkovič, Tučič (75./Novak), Radič, Antonov, Junuzovič.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)