ND Gorica počastila 70. rojstni dan

Nova Gorica, 07.09.2017

ND Gorica je v sredinem večeru v prijetnem ambientu grajskega vrta Gradu Ozeljan počastila 70. obletnico svojega delovanja.

70 let 2.jpgNa slovesnosti so se zbrali številni sedanji in nekdanji nogometaši, predsedniki in funkcionarji kluba, dolgoletni sponzorji in podporniki. Najprej so prisluhnili besedam direktorja kluba Sebastjana Komela, predsednika Harija Arčona, župana Mestne občine Nova Gorica Mateja Arčona ter ob koncu še predsednika NZS Radenka Mijatovića.

Ta je ob priložnosti predsedniku ND Gorica Hariju Arčonu izročil spominsko obeležje in poudaril, da je lahko delovanje novogoriškega kluba zgled vsem ostalim nogometnim kolektivom v državi. Naštel je vse lovorike kluba, odlično vzgojo igralcev, ki se potrjuje iz generacije v generacijo. Omenil zelo pomemben prispevek ND Gorice pri razvoju tako domače klubske scene kot državne reprezentance.

70 let 3.jpgPredsednik ND Gorica Hari Arčon je izpostavil pomen sloge v zadnjih dveh letih, brez katere ne bi bilo vnovične stabilizacije. Posebej se je zahvalil številnim sponzorjem, podpornikom, mladim ljudem, ki so prevzelo odgovorno delo in trenerske položaje. Obudil je svoje spomine na otroška leta in spremljanje tega kluba skozi osebno prizmo tekom zadnjih desetletij.

Nagovor je zaključil: ''Želimo si, da bi ljudje širom našega prostora v klubu prepoznali tudi del svoje identitete, pripadnosti. Želimo si, da bi ljudje na stadion prišli gledat svoje moštvo – Gorico. Obisk tekme naj bo lep družabni dogodek. To je in bo tudi v prihodnje naše največje zadovoljstvo.''  

V kratkem pozdravu je svoje otroške in mladostniške doživljanje v zvezi z goriškim klubom izpostavil tudi župan Matej Arčon, ki je odraščal v stanovanjskem bloku v neposredni bližini stadiona. Dejal je, da je zdrav nogometni klub ponos mesta in širše regije.

70 let 6.jpgSrečanje se je nadaljevalo v sproščenem vzdušju ob odlični glasbi domačega dueta. Za začimbo je v slavnostno torto kot prvi zarezal kapetan moštva Alen Jogan.

Po sobotnem mednarodnem turnirju ter sredini slovesnosti pri ND Gorica do konca koledarskega leta v počastitev visokega jubileja napovedujemo še kakšno presenečenje.

Foto: Foto Lado / ND Gorica