Še junija proti nam, danes z nami

Nova Gorica, 15.09.2017

Čeprav je prestopnega roka že konec, je v pisarni ND Gorica še vedno živahno. Ekipa se bo v nadaljevanje sezone odpravila z novim napadalcem.

Novo moč v napadu predstavlja 24-letni Kyrian Nwabueze Chinazorma, ki prihaja iz ZDA, rojen pa je v Nigeriji. Pri osmih letih se je preselil v Los Angeles, kjer je odraščal in kjer se je njegova nogometna pot tudi pričela. Iz druge ameriške lige je prestopil v armenski klub FC Banants iz Erevana. Kasneje so bili njegovi prestopi na relaciji Združene države - Armenija. Njegov zadnji klub, nam dobro znan iz prvega kvalifikacijskega kroga letošnjega evropskega tekmovanja, je bil FC Shirak, za katerega je odigral 10 tekem. Od tega dve proti našemu moštvu.

''ND Gorico sem imel možnost spoznati na kvalifikacijskih tekmah UEFA Lige Evropa. Takrat sem videl, da gre za zelo dobro organizirano moštvo, navdušil me je način, kako so igrali, kako so na igrišču komunicirali,'' se je spomnil poletnega dogajanja.

Direktor ND Gorica Sebastjan Komel je novega napadalca predstavil: ''Najprej moram pohvaliti celoten trenerski ustroj, ki je na čelu s prvim trenerjem Miranom Srebrničem čez poletje naredil vse, da bomo skladno z začrtano klubsko vizijo vsaj toliko nevarni, kot smo bili lani. Prihod Kyriana Nwabuezeja Chinazorma je rezultat za javnost nevidnega dela. Iskali smo dostojno zamenjavo za lani odličnega Mirana Burgiča in verjamemo, da smo jo našli. Gre za izkušenega napadalca, ki je po drugi strani še vedno mlad, kar odpira široke možnosti tudi za njegovo prihodnost. Poleg izrazitih nogometnih sposobnosti smo pri Kyrianu prepoznali tudi razmišljanje, ki sodi v naš kolektiv. Nekdo, ki ne nosi bremena odgovornosti, bi od nas sicer rad slišal, da se bomo kar naenkrat vrgli ''na glavo'', vendar naše glavno orožje ostajata preudarnost in trdo delo.''

Kyrian se je medtem na treningih pridružil novim soigralcem in bo med kandidati za mesto v napadu že na nedeljski tekmi proti NK Mariboru.

Ob podpisu 3-letne pogodbe je dejal: ''Zelo sem navdušen in srečen, da sem tukaj. Motivacije mi ne primanjkuje in že se veselim novih izzivov. Moram poudariti, da so me vsi v klubu sprejeli s toplo dobrodošlico, kar je najbolj pomembno, pa je spoznanje, da so občutki dobri. Na mojo odločitev so vplivali tudi dobri pogoji za delo, ki jih Slovenija in Gorica lahko ponudita. Ob tem pa si želim, da tudi sam pokažem svoj najboljši nogomet in se izkažem z doseganjem zadetkov.''

Kyrian, dobrodošel v našem klubu!

 

Foto: ND Gorica - vse pravice pridržane!