Po zmagi v osmini finala sedaj proti Triglavu

Nova Gorica, 21.09.2017

Nasprotnik ND Gorice v četrtfinalu Pokala Slovenije je NK Triglav Kranj. Tekmi sta predvideni za 18. in 25. oktober.

Novogoriški nogometaši so sicer v sredini osmini finala v končnici dvoboja strli odpor tretjeligaša Šampion iz Celja. Belo-modri so slavili s 3:0.

V Celju je trener Miran Srebrnič na zelenico poslali dodobra premešano postavo. Priložnost so tako od prve minute dobili tudi izjemno mladi Žiga Lipušček, Mark Gulič in Leon Marinič.

Prav slednji je v 74. minuti z zelo lepim strelom z okrog 20 metrov zadel za vodstvo. Novogoričani so sicer do uvodnega gol odigrali precej pasivno, čeprav so že v dotedanjem delu tekme dvakrat zadeli okvir domačih vrat.

Omeniti velja poškodbo Uroš Celcerja že v 10. minuti tekme, ko ga je nadomestil Jani Curk. Premoč gostov je do izraza prišla v končnici. Tedaj je dvakrat v polno meril nigerijski napadalec Donatus Edafe.  

Prvič je bil uspešen iz bližine po podaji Mihe Gregoriča, drugič pa je zadel z obrata. Domači so enkrat samkrat streljali proti gostujočim vratom, ki jih je tokrat uspešno čuval Januš Štrukelj.

ND Gorica je tako s prvo pokalno oviro opravila uspešno.

Kot rečeno, sledi dvoboj s kranjskim Triglavom.  

 

Osmina finala:

NK Šampion Celje – ND GORICA 0:3 (0:0)

Strelca: Marinič 73., Edafe 84. in 87.

ND GORICA: Štrukelj, Celcer (10. Curk), Lipušček, T. Kavčič Gregorič, Kolenc, Humar, Marinič, Nagode (65. Osuji), Gulič (70. Kapić), Edafe.