V žepu je peta prvenstvena zmaga

Nova Gorica, 24.09.2017

ND Gorica je v domačem dvoboju s Krškim vknjižila peto sezonsko zmago (2:1). Zadela sta Amarachi Osuji ter Rifet Kapić.

Domači trener je mesto v začetni postavi zaupal tudi mlademu branilcu Žigi Lipuščku ter novemu napadalcu Kiryanu Nwabuezeju.

Uvod v tekmo Gorici ni uspel. Najprej se je z dvema obrambama izkazal Grega Sorčan, nakar je po kotu ob daljši vratnici zadel Leo Ejup. Tekla je šele 6. minuta dvoboja, belo-modri so doživeli šok.

Le deset minut zatem znova v glavni vlogi vratar Sorčan, ki je ubranil neoviran strel gostujočega napadalca Jurine.

Trener Miran Srebrnič je kočljiv začetek komentiral: ''Nikakor se nismo znašli. Krško se je drugače postavilo, mi pa smo skozi sredino puščali preveč prostora. Nato smo spremenili postavitev, kar se je odrazilo na igrišču. To je sestavni del vodenja tekme.'' Ob tem je pojasnil: ''Imamo mlado ekipo in dogajajo se nam težave, če nas nasprotnik preseneti v postavitvi.''

Belo-modri so prvič zapretili v 18. minuti, ko so gostje reševali z golove črte. Že v naslednjem napadu pa je do strela neoviran nekje deset metrov od vrat prišel Amarachi Osuji, ki je izenačil.

Tik pred polčasom so imeli gostje na voljo tudi strel z bele točke, vendar je Tonči Mujan meril mimo vrat.

V nadaljevanju podjetnejša igra Gorice, ki je do zmage prišla po mojstrskem zadetku Rifeta Kapića v 72. minuti tekme. Odločil se je za strel z okrog 20 metrov ter natančno zadel. Gostje bi lahko v sodnikovem dodatku prišli do točke, a je bil Jurina nenatančen.

Novogoričani so tako vknjižili že peto letošnjo prvenstveno zmago in sedmo v vseh tekmovanjih.

 

ND GORICA – NK KRŠKO 2:1 (1:1)

Strelci: Osuji 21., Kapić 73.; Ejup 6.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Lipušček, Kavčič, Gregorič (14./Curk), Žigon, Grudina, Marinič (55./Kolenc), Kapić, Osuji, Nwabueze (70./Filipović ).

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Jakolič, Jovanović , Dušak (79./Gajič), Mujan (85./Nakić), Balić , Jurina, Mandić (65./Škrbić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)