Pogum in vodstvo nista bila dovolj za točko

Nova Gorica, 01.10.2017

Novogoričani so po srditem boju v Stožicah klonili z 1:2. V prvem polčasu so povedli prek Nwabuezeja, a so domači še pred odhodom na odmor izenačili. V 80. minuti je Matija Škarabot prejel drugi rumeni karton, Olimpija pa je nato zabila prek Alvesa.

To so ključni trenutku derbija 11. kroga Prve lige TS, ki so ga ob koncu dobili domačini. Toda Gorica še zdaleč ni razočarala in je drago prodala svojo kožo. V Ljubljani jih je spodbujalo lepo število navijačev.

Novogoričani so odlično začeli ter pred Kiryana Nwabuezeja v 20. minuti povedli. To je bil prekrasen zadetek z roba kazenskega prostora. Domači so izenačili prek Kenana Bajrića v 42. minuti, potem ko je po podaji s prostega strela zadel z bližine. Še pred tem je Alves s strelom z bele točke zatresel prečnik.

Miran Srebrnič je dogajanje na zelenici komentiral v pomenljivem tonu: ''Težko priznam poraz. Nismo si ga zaslužili. Domači so zadeli iz edine priložnosti. Prvi gol pa je bil po mojem mnenju dosežen s prostega strela, ki ga ne bi smelo biti. Prekrška ni bilo. Tudi prekršek za enajstmetrovko je bil dosojen strogo. Čestital bi svojim igralcem, odigrali smo dobro tekmo, imeli več priložnosti. Tu moraš biti precej boljši, če želiš zmagati.''

V nadaljevanju lepa priložnost za Nwabuezeja, toda v zaključku tekme je najprej Škarabot prejel drugi rumeni karton. Le dve minuti pozneje podaja v sredino in zadetek z glavo za Alvesa.

Kljub porazu si lahko igralci in strokovni štab Gorice pošteno pogleda v oči. Odigrali so dobro tekmo, poraza si niso zaslužili.

GREMO, GORICA!

 

NK OLIMPIJA – ND GORICA 2:1 (1:1)

Strelci: Bajrić 42., Alves 82.; Nwabueze 23.

Alves (Olimpija) je v 30. minuti z 11-m zadel prečko.

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Čanađija, Alves, Kapun, Savić, Boateng (56./Oduwa), Vombergar (73./Benko).

ND Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Jogan, Šakarabot, Kapić, Kolenc, Grudina (85./Gulič), Žigon (89./Humar), Nwabueze (71./Filipović), Osuji.

 

Foto: prvaliga.si