Šesta zmaga za skok na tretje mesto

Nova Gorica, 14.10.2017

Popoln popoldan belo-modrih: šesta zmaga in skok na tretje mesto! ND Gorica : NK Celje 2:1.

Strateg Miran Srebrnič je mesto v osrčju obrambe zaupal mlademu Žigi Lipuščku, v napadu je znova začel novinec Kiryan Nwabueze.

V uvodu so dvakrat zapretili gostje, pri čemer se je prvič s parado izkazal vratar Grega Sorčan. V 21. minuti je na sceno stopil Rifet Kapić. Jaka Kolenc je poslal visoko globinsko žogo, Kapić si jo je tik pred vratarjem Celja mojstrsko zaustavil, jo poslal prek njega ter zadel prazno mrežo.

Izjemna mojstrovina tega mladeniča, ki je znova dokazal, da premore izjemno nogometno znanje.

Po zadetku igra med obema kazenskima prostoroma. Ob končnici polčasa beležimo poskus Andrije Filipovića, a brez težav za gostujočega vratarja.

Pri povratku na zelenico je Rok Grudina nadomestil prav Filipovića. Uvodni del drugega polčasa je minil brez nevarnih akcij, obe ekipi sta igrali čvrsto in druga drugi nista dopuščali praznega prostora.

V 62. minuti beležimo protinapad Nwabuezeja, ki pa se je zaletel s celjskim vratarjem. Toda ameriški napadalec je bil le pet minut pozneje uspešnejši.

Na levi strani odlična ekipna kombinacija, pravočasna podaja Dejana Žigona v prazen prostor, vtekanje Kiryana Nwabuezeja, ki je s strelom v daljši kot podvojil novogoriško prednost. Akcija za učbenike. To je drugi zadetek Američana na drugi tekmi.

Kmalu zatem lepa samostojna akcija Žigona, njegov strel pa je zletel tik nad prečko.

Za razburljiv zaključek so poskrbeli gostje. Elvedin Džinić je po podaji s prostega strela sprva zadel z glavo. Tekla je 76. minuta. Slabih deset minut zatem pa dvojno odlično posredovanje Grege Sorčana, ki je sprva ubranil čisti strel z glavo nato pa še spretno izbil žogo.

Tik pred koncem dober prodor Kapića po desni in strel v daljši kot, a mimo vrat. Do konca dvoboja so belo-modri uspeli zadržati prednost. Šesta zmaga je tako v žepu!

 

ND Gorica : NK Celje 2:1 (1:0)

Strelci: Kapić 21., Nwabueze 66.; Džinić 76.

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Curk, Žigon, Kolenc, Kapić, Osuji, Filipović (46./Grudina), Nwabueze (88./Gulič).

Celje: Jurhar, Vidmajer, Kelhar (82./Predragović), Džinić, Brecl, Pišek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Štraus (58./Gatarić, 60./Križan), Lupeta.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)