Kolenc pred prvo tekmo četrtfinala

Nova Gorica, 16.10.2017

Nogometaše ND Gorica jutri, v torek 17. oktobra ob 15h čaka prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenije. Nasprotnik je gorenjski prvoligaš, Nogometni klub Triglav Kranj.

Belo-modri so se s Kranjčani letos že pomerili. V 6. krogu Prve Lige so bili ravno v Kranju, kjer se bo odvijala jutrišnja pokalna tekma s 3-1 boljši Goričani. Za zmago po preobratu so tedaj poskrbeli Rifet Kapić, Donatus Edafe ter Mark Gulič.

Tokrat smo se pred tekmo pogovarjali z Jako Kolencem, vezistom, ki se je v soboto vpisal pod asistenta pri prvemu zadetku na obračunu s Celjem. "Krajši premor med tekmama mislim, da ne bi smel posebej vplivati na sam potek srečanja. Tako mi, kot oni smo ligaški srečanji odigrali v soboto, torej imamo enak čas za pripravo na torkov pokalni dvoboj."

"Pomembna bo predvsem koncentracija v glavah nas igralcev in seveda regeneracija, ki pa smo jo v večini že opravili," je dodal Kolenc.

Goričani so pred slabim mesecem v osmini finala z 0-3 preskočili Simer Šampion, v pretekli sezoni Pokala Slovenije pa so obstali prav na četrtfinalni stopnički, toda letošnji načrti so drugačni pravi 23-letni vezist: "Na prvi tekmi si želimo iztržiti pozitiven rezultat, ki bi nam omogočal mirnost pred povratnim srečanjem. Zavedamo se, da se igra 180 minut, tako da je naša prva želja zadetek v gosteh."

"S tem bi se tudi v primeru, da nam ne uspe slaviti ustvarila določena prednost, ki nam bo zagotovo olajšala delo na povratnem obračunu čez teden dni." 

Povratna tekma v Novi Gorici bo na sporedu naslednjo sredo, 25. oktobra ob 17h15.