Džuzdanović prvič po skoraj dveh letih

Nova Gorica, 18.10.2017

Uvodna četrtfinalna tekma Pokala Slovenije med Triglavom iz Kranja in Novogoričani, se je zaključila z minimalno zmago nogometašev ND Gorica. A razlog za veselje ni bila samo zmaga ampak tudi vnitev Amela Džuzdanovića!

Mladi 23-letni ofenzivni igralec, ki si je 2. decembra 2015 na domači tekmi z velenjskim Rudarjem natrgal kolenske vezi, je prestal naporno preizkušnjo. Poškodba se mu je lanskega meseca junija ponovila, toda ''Džuzda'' se ni predal in tako se je po dolgotrajnih težavah včeraj (do)končno vrnil tja, kamor smo si vsi želeli – na zelenico.

''Na igrišče sem znova stopil po skoraj dveh letih in to, da lahko znova tekmujem je zares nekaj najlepšega. Koleno je v najlepšem redu in veseli me, da med tekmo nisem čutil nobenih bolečin. Še vedno je prisoten strah a vem, da ga bo vednjo manj. Pomembno je, da je glava spoščena in to, da sem ponovno tam, kjer sem najbolj srečen, na igrišču. Počutim se zares odlično.”

Džuzdanović je na včerajšnji tekmi v igro vstopil v 73. minuti, le nekaj trenutkov kasneje pa je v prefinjeni izvedbi podal za zmagoviti gol, ki ga je dosegel napadalec Bede Amarachi Osuji.

''Prišli smo po ugoden rezultat z zadetkom v gosteh in to nam je na koncu tudi uspelo. Tekma ni bila enostavna, domači Triglav, ki ima kar nekaj dobrih posameznikov je pokazal dobro, čvrsto predstavo,'' je svoje misli po tekmi strnil Amel.

Za konec je mladi rekovalescent povedal: “Čaka naš še povratna tekma a verjamem, da bomo zadržali prednost, ki smo si jo priigrali na prvi tekmi. Morali bomo biti pravi in s tem potrditi napredovanje v polfinalni del Pokala Slovenije.''

Varovance trenerja Mirana Srebrniča naslednji izziv čaka v soboto ob 15h, ko se bodo v Novogoriškem Športnem parku pomerili z Domžalčani.