Tokrat ni šlo: Domžale boljše

Nova Gorica, 21.10.2017

Tokrat ni šlo. Belo-modri so v Športnem parku doživeli tretji domači poraz letos, skupno šestega. Domžale so bile boljše s 3:1.

Toda uvod tega ni nakazoval. Kiryan Nwabueze je nekje na 20 metrih od vrat v boju prišel do žoge in nenadoma sprožil. Tekla je 5. minuta, ko je Gorica vodila z 1:0. Vodstvo je domače podžgalo, na igrišču so bili v svoji prepoznavni igri.

Tako se je le nekaj trenutkov zatem lepa priložnost ponudila Dejanu Žigonu, ki je preslabo sprožil. Nwabueze je imel sredi prvega dela še eno obetavno žogo, a mu je gostujoči vratar strel ubranil.

Domžalčani so potrebovali nekaj časa, da so se zbudili. Proti koncu polčasa so bili vse bolj nevarni. Tako je po podaji Balkovca v 36. minuti izenačil Marko Alvir. Do odhoda na odmor kar štirje rumeni kartoni pri domačih, a brez omembe vrednih akcij.

V nadaljevanju prevlada gostov, Gorica je bila nenevarna. V deseti minuti nadaljevanja strel Senijada Ibričića z glavo za vodstvo Domžal. Reakcija domačinov je bila medla, Grega Sorčan je bil večkrat na preizkušnji.

Gostje so do dvojne prednosti prišli v 69. minuti po drugem golu Alvirja.

Medtem se je tudi na prvoligaške zelenice po skoraj dveh letih vrnil Amel Džuzdanović. Edini strel je za Gorico v drugem delu sprožil Matija Škarabot.

Tokrat so bile Domžale boljše, že v sredo pa gremo po polfinale Pokala Slovenije. Povratna tekma s Triglavom se v domačem Športnem parku prične ob 17.15.

 

ND Gorica : NK Domžale 1:3 (1:1)

Strelci: Nwabueze 6.; Alvir 37., 69., Ibričić 55

ND Gorica: Sorčan, Curk, Gregorič, Lipušček, Celcer (70./Škarabot), Kolenc, Kapić, Grudina (65./Džuzdanović), Osuji, Žigon (78./Filipović), Nwabueze. Trener: Miran Srebrnič

NK Domžale: Milić, Širok, Dobrovoljc, Klemenčič, Balkovec, Melnjak, Husmani (46./Husmani), Hodžić (88./Žužek), Ibričić, Alvir, Kirm (74./Bizjak). Trener: Simon Rožman

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)