Polfinale pokala je v žepu!

Nova Gorica, 25.10.2017

Novogoričani so uspešno prestali domačo pokalno preizkušnjo in se prebili v polfinale Pokala Slovenije! Na domači tekmi s Triglavom so še podvojili prednost, ki so si jo pred tednom dni priigrali v Kranju.

V Športnem parku v prvem delu igre nismo videli zadetka. Domači so imeli pobudo, ki pa je bila bolj jalova. Podobna tekma tudi v nadaljevanju.

Odločilni trenutek se je zgodil v 77. minuti. Matija Škarabot je prejel žogo na svoji polovici, preigral gostujočega igralca, povedel žogo proti golu ter z razdalje premagal kranjskega vratarja.

Gorica je bila podjetnejša, dobra poskusa sta imela napadalec Kyrian Nwabueze in vezist Jaka Kolenc.

Modro-beli so tako izpolnili cilj in se še devetič v zgodovini, zadnjič jim je to uspelo v sezoni 2013/14, ko so bili tudi pokalni prvak, prebili v polfinale Pokala Slovenije, ki bo na sporedu meseca Aprila prihodnje leto.

 

ND Gorica : NK Triglav Kranj 1:0 (0:0)

Skupno - 2:0

Strelec: Matija Škarabot 77.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Lipušček, Celcer, Škarabot, Kolenc, Grudina, Džuzdanović (60./Nagode), Žigon (80./Humar), Osuji, Nwabueze (86./ Edafe). Trener: Miran Srebrnič

NK Triglav Kranj: Džafić, Vujčić (77./Majcen), Podlogar, Bojić, Šmit (86./Kuhar), Arh Česen, Tijanić, Bukara, Mlakar (64./Žurga), Poplatnik, Suljević. Trener: Siniša Brkić

Sodnik: Vojko Goričan (Loče)