Suverena zmaga na Štajerskem

Nova Gorica, 29.10.2017

Novogoričani so v Kidričevo odpotovali odločeni, da osvojilo tri točke, kar se je ob koncu tudi zgodilo. ND Gorica je zelo suvereno in zrelo opravila s tekmeci in se domov vrača z uspehom 3:0. Lepo igro in zmago so začinili številni navijači, ki so se podali na dolgo pot spodbujati naše igralce. Vse je poplačano.

Belo-modri so prevladovali skozi celotno srečanje. Tako je že v 14. minuti Jaka Kolenc poslal dolgo diagonalno žogo pred domača vrata, kjer je z boka v sredino utekel Matija Škarabot in z glavo zadel za vodstvo.

Domačini so bili povsem brez orožij. Novogoričani so na sredini igrali čvrsto, povezano. Dobro je v 27. minuti zapretil Kyrian Nwabueze.

Po prostem strelu je v zaključku prvega polčasa do žoge pred vrati prišel Amarachi Osuji. Domači branilec ga je podrl za najstrožjo kazen. Zanesljiv je bil Rifet Kapić za dvojno prednost gostov.

V nadaljevanju podobna slika. Edini gol v tem delu igre je padel v 75. minuti. Dejan Žigon se je izkazal v vlogi podajalca, Kapić je na desni strani sprejel žogo, naredil nekaj korakov v sredino in s svojim značilnim strelom znova prekrasno zadel.

V tem delu igre smo videli tudi dve vratnici. Prvo je za Gorico v 60. minuti zadel Nwabueze, sedem minut zatem pa je ovir vrat rešil Grego Sorčana. Streljal je Mensah.

Gorica je tako povsem zasluženo prišla do sedme prvenstvene zmage. V naslednjem krogu doma gosti kranjski Triglav.

BRAVO, FANTJE!

 

NK Aluminij : ND Gorica 0:3 (0:2)


Strelca: Škarabot 15., Kapić 39./11-m, 75.

Aluminij: Janžekovič, A. Mensah, Jakšić, Jurčević, D. Mensah, Muminović, Petrovič, Škoflek (79./Lukanc), Mesec (83./Rogina), Vrbanec, Nunić (61./Bartulovič).

Gorica: Sorčan, Celcer, Curk, Gregorič, Grudina, Kapić (86./Humar), Kolenc, Lipušček, Nwabueze (84./Gulič), Osuji (81./Nagode), Žigon.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)