Tokrat je bil Triglav previsok

Nova Gorica, 04.11.2017

Tokrat smo v Športnem parku doživeli ledeno hladen tuš. Novogoričani so doma z 0:3 klonili proti Triglavu, ki je sicer imel manj strelov v okvir vrat, a bil zelo učinkovit.

Še četrti dvoboj med goriškimi in kranjskimi nogometaši to jesen se je prvič razpletel v korist Gorenjcev. V prvem delu nismo videli zadetkov.

Domači so bili podjetnejši, a si konkretnih priložnosti niso priigrali. Na začetku beležimo poskus Rifeta Kapića, na sredini polčasa je dvakrat sprožil Kiryan Nwabueze, pred odmorom pa je lepo priložnost slabo izkoristil Amarachi Osuji.

Gostje so udarili že v prvem napadu v drugem delu. Žoga je srečno prišla do samega Davida Tijanića, ki je z bližine neoviran premagal Grego Sorčana. Gorica je doživela šok, po katerem se ni več pobrala.

Jalovi napadi niso prinesli rezultata, Kranjčani pa so igrali na protinapade. Za Gorico so poskusili Amarachi Osuji, mladi branilec Žiga Lipušček ter ponovno Kapić.

Pred drugim golom gostov beležimo še strela Tineta Kavčiča in Dejana Žigona. V 80. minuti je po lepi podaji v prazen prostor za Triglav zadel Poplatnik.

V zaključku tekme sumljiva situacija v gostujočem kazenskem prostoru, a so po odbiti žogi gostje prišli do protinapada za končni izid.

 

ND GORICA - TRIGLAV 0:3 (0:0)

Strelca: Tijanić 46., Poplatnik 80., 93.

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Lipušček, Škarabot, Humar(59./Filipović), Grudina, Žigon (86./Nagode), Osuji, Kapić (75./Džuzdanović), Nwabueze.

Triglav: Džafić, Kuhar, Zec, Suljević, Arh Česen (59./Bojić), Vujčić, Udovič, Tijanić, Robnik (88./Mlakar), Poplatnik, Podlogar (85./Majcen).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)