Iz Furlanije s porazom

Nova Gorica, 11.11.2017

Novogoričani so reprezentančni premor v sobotnem popoldnevu izkoristili za mednarodno pripravljalno srečanje.

Na stadionu Friuli-Dacia Arena v Vidmu so nastopili proti italijanskemu prvoligašu Udineseju. Pred skoraj letom dni so ga na istem prizorišču premagali z 1:0, tokrat pa so bili s 4:1 boljši Furlani.

Že v prvem delu so gledalci videli štiri zadetke. V 2. minuti je za Udinese zadel Hrvat Stipe Perica, ki je bil uspešen z diagonalo z roba kazenskega prostora.

Belo-modri so kmalu izenačili. V 10. minuti je bil uspešen Kyrian Nwabueze. Američan je dobil globinsko podajo s strani Leona Mariniča in mojstrsko preigral domačega vratarja.

Toda Perica je bil uspešen še v 23. in 35. minuti. Prvič po odbiti žogi od prečnika ter ob neodločnosti gostujoče obrambe. Drugič pa z velike razdalje.

Še pred vodilnim golom Udineseja se je v lepi priložnosti znašel Dejan Žigon, ki je streljal po sredini gola.

V drugem polčasu je lastno mrežo zadel branilec Miha Gregorič. Tekla je 55. minuta. Do konca dvoboja so imeli domači več žogo v svoji posesti, dobro pa je vse poti do vrat zaprl mladi vratar, Uroš Likar.   

Gorica je tekmo odigrala brez članov reprezentance Slovenije U-21, Grege Sorčana, Jana Humarja, Tilna Nagodeta ter Žige Lipuščka. Manjkal je tudi kapetan Alen Jogan.

 

Udinese Calcio : ND Gorica 4:1 (3:1)

Strelci: Perica 2’, 23’, 35’, Gregorič ag. 55’; Nwabueze 10’

Udinese Calcio: Bizzari, Widmer, Danilo, Nuytinck, Ermacora, Pontisso, Varesanović, De Paul, Bajić, Ewandro, Perica. Trener: Luigi Delneri

V nadaljevanju: Borsellini, Vedova, Paoluzzi, Angella, Matos, Samotti, Brunetti, Maxi Lopez, Lasagna.

ND Gorica: Štrukelj, Gregorič, Kavčič, Celcer, Škarabot, Kapić, Grudina, Žigon, Osuji, Marinič, Nwabueze. Trener: Miran Srebrnič

Igrali so še: Likar, Curk, Djokič, Džuzdanović, Gulič, Jermol, Edafe, Filipović, M. Kavčič