Sporočilo za javnost

Nova Gorica, 14.11.2017

Ali je za 300 mladih nogometašev dovolj zgolj eno nogometno igrišče?

Spoštovani!

Nogomet je zagotovo tema pogovora, ki poseže v vsako družbo in številne družine. Mnenja so resda pogosto zelo različna, a se bomo tokrat najverjetneje vsi skupaj strinjali, da je igrišče tisti osnovni pogoj na katerem se neka športna aktivnost začne in enkrat tudi konča. V Novi Gorici žogo brca vsaj 300 otrok in ta šport ima v našem mestu izjemno tradicijo ter še vedno dosega odlične rezultate na najvišjem nivoju. Kljub temu v ND Gorica delujemo v prepričanju, da smo lahko le še bolj uspešni.

Vprašanje, postavljeno v naslovu tega sporočila, ponuja le en odgovor. Naše prepričanje je, da zgolj eno igrišče na katerem istočasno trenira tudi po več različnih selekcij vašim otrokom ne omogoča dovolj kvalitetne vadbe.

Torej, če smo si glede tega enotni potem smo dolžni na glasovanju o projektih za Participativni proračun Mestne občine Nova Gorica podpreti predlog pod številko 31 tj. Razširitev obstoječega travnatega nogometnega igrišča ob Kornu v Novi Gorici.

GLASOVANJE o projektnih predlogih Participativnega proračuna Mestne občine Nova Gorica bo potekalo v nedeljo, 19. novembra 2017, med 8. in 12. uro ter med 15. in 19. uro na sedežih krajevnih skupnosti. Svoj glas boste lahko oddali tudi na PREDČASNEM GLASOVANJU v sredo, 15. novembra 2017, med 9. in 17. uro v Zeleni dvorani v I. nadstropju novogoriške mestne hiše.  Več podrobnosti lahko najdete v priloženem .pdf dokumentu.

Odprto vprašanje dodatnega nogometnega igrišča že (pre)dolgo predstavlja perečo tematiko, ki jo bomo prej ali slej rešili v prid vaših in naših otrok. Za kvalitetno treniranje si ti fantje in dekleta zaslužijo ustrezen obseg igralnih površin tako na umetni kot tudi na naravni podlagi.

S športnimi pozdravi,

Nogometno društvo Gorica

MONG ND Gorica.pdf